En söndag som alla andra....Dröjer lite smått mellan uppdateringarna i denna små tråkiga blogg. Men så får det bli nu ett tag framöver.
Idag är det Mors dag och det firas inte speciellt mycket. Är hos mina föräldrar med barnen medans Herrn är och fixar ärenden. Inhandlade blomma och min kära mammas favorit godis innan vi for hit.
För övrigt kommer dagen bli som alla andra dagar.

I veckan börjar herrn att jobba igen och barnen ska till dagmamman. Vad jag och Hampus ska tillbringa dagarna med,är det ingen som vet än. Känns faktiskt lite skönt att inte ha något planerat ibland.

Nu har har jag svamlat färdigt för idag. Ska försöka hinna med lite tätare uppdateringar i framtiden.
Ha en underbar Mors dag!


11 dagar.....Dagarna går och nu är plutten 11 dagar gammal. Vågar nog inte ens skriva eller ens tänka tanken på att han är världens snällaste. Nu skrev jag det och nu kommer väl helvetet bryta ut. Men men nu är det gjort.
Han sover som han ska och säger bara till om han är hungrig eller behöver ny blöja. Minns tiden med Casper som var riktig jobbig. Kolik och mjölk allergisk,enbart orden låter ju kaos. Och det var det,men den tiden tog vi oss igenom och nu är han 2 år. Och klumpfoten har vi ju knappt märkt av.Det är först nu som han börjar protestera mot skenan. Jobbigt att höra orden INTE INTE koorna,men så fort han får på sig dom så är det som bort blåst.
Visste nästan att Hampus oxå skulle födas med detta.Har man fött 1 barn med klumpfot är det STOR sannolikhet att man föder ett till med detta. Oddsen med Casper var 1 på 1000, oddsen med Hampus var 1 på 35. Men han föddes med perfekta fötter och behöver inte "lida" som Casper. Casper har ändå haft tur eftersom han har lindrig klumpfot. Finns dom som föds med dubblesidig och måste opereras. Men vad är en fot mot en allvarligare sjukdom?En som inte går att bota eller göra något åt. En som man bara kan vänta ska ta över sitt älskade barns liv. En fot går som sagt att bota,en fot som är lite "galen" kan man leva med!

Igår var Bvc sköterskan på besök för att väga Hampus. Han har dock inte gått upp och det gjorde mig lite smått orolig. Han vägde 4110g när han föddes.På återbesöket vägde han 3925g och igår vägde han 4000g. Så nu hoppas jag på att han går upp i vikt till nästa vecka. Bara att vara mjölk ko om han känner för att smaska.

Nu ska jag försöka ta tag i livet och börja röja i garaget. Inget vidare direkt,men bara tanken får inte undan skiten där inne.
Ha en bra dag!


Förlossningen....
Lördagen den 15/5 började precis som alla andra dagar,men slutade med att jag blev 3 barns mamma. Något jag aldrig trodde jag skulle bli den dagen.
Vi hade en arbetsam lördag och började med att fixa i ordning altanen.Min Mamma var här och hjälpte mig,medans herrn hjälpte min pappa. Under dagen kände jag mig allt mer knepig,men kunde inte sätta varken finger eller ord på vad det var. Vid 17:30 for jag,Haley och min mamma iväg till coop för att handla. Något jag absolut inte kände för när vi väl var där. Ville bara ut därifrån. Vi kom hem efter en snabbhandling och väl hemma började jag dammsuga och damma. Vid 19:40 gick vattnet mitt i hallen. Och inte ens nu kände jag några värkar. Tänkte att jaha nu blir det väl ytterligare en vecka som jag får gå så här. Men icke sa nicke. Klockan 19:50 började värkarna och dessa var inget att leka med. 20:03 ringer herrn in till förlossningen och säger att vi är på g.
Dom ville hellst skicka ambulans eftersom mina andra förlossningar gått riktigt snabbt. Men det hade tagit dubbelt så lång tid än att vi skulle köra själva. Mamma fick stanna med barnen,jag och herrn begav oss iväg och var framme 20:28 vid förlossningen. Fort gick det dock på vägen....
Där inne var vi väntade och fick gå raka vägen in i förlossningsrummet. Jag var öppen "bara" 4cm,men jag visste att dessa få cm som var kvar skulle gå fort. Men inte trodde barnmorskan detta. Men jojomen öppnade mig som jag trodde och ut kom en liten pojke kl 21:20. Allt gick för fort för både honom och mig,och hans hjärtljud gick ner snabbt. När han kom ut andades han inte,men dom fick snabbt igång honom. Hemska känsla när man inte hör sitt barn skrika det första dom gör när dom kommer ut. Men barnmorskan inbringade någon slags trygghet och jag kände mig ändå i trygga händer. Efter några min började vår lille son skrika och andas. Den känslan glömmer jag nog aldrig. Allt gick annars bra,men som sagt väldigt "snabbt".
Han har fått namnet Hampus och vägde 4110g och var 53 cm lång. Han kom 4 dagar för "tidigt" (på det datumet jag själv gissat på) och är den största av dom 3.

Vi njuter för fulla muggar av våran "nya" familjemedlem och syskonen är stormförtjusta. Och även om dom är förtjusta så är dom även smått avundsjuka. Mest Casper. Haley tar rollen som storasyster väldigt bra och hjälper mamma med lillebror nr 2. Riktigt duktig är hon....
Nu är vi inte längre 4 + hund i våran familj nu är vi 5 + hund. =)


Vi lever och mår bra!

Här har det verkligen inte blivit uppdaterat på ett tag.
Har ju lovat er förlossningsberättelse och bild.Och det ska ni absolut få,men ni får hålla er till tåls lite till.

Har så gott som kommit in i vardagen igen och få in rutiner. Det känns som att det var större förändring från att ha 1 barn till att få 2 än att ha 2 och få det 3:e... Man har rutiner och annat i fingertopparna känns det som.
Syskonen hjälper till en hel del,framför allt Haley. Hon är en riktigt duktig storasyster. Casper börjar bli lite smått avundsjuk,men Haley har inte visat dessa känslor än iaf. Får se om det dyker upp eller om det helt enkelt aldrig kommer.

Idag är min 3:e lille plutt 1 vecka. Eller kl 21:20 är han det rättare sagt. Vid denna tiden förra Lördagen visste jag inte ens om att det snart var dags att hälsa den lille välkommen till världen. Hade inte ens en endaste liten aning.
Grattis vår älskade lille Hampus!

Nu har jag tänkt att jäsa lite i solen och bara njuta medans barnen leker och lill plutt sover.
Ha en underbar Lördag!


Nu är HAN här!

Nu har vår 5:e familjemedlem äntligen kommit... Den 15/5 (det datum jag gissat på :) ) ville vår älskade lille kille komma ut!

Kommer berätta mer om förlossning och så vid senare tillfälle.Nu ska vi bara njuta av våran familj!
Ni får ha det så bra så länge och ge er till tåls lite till! =)Gårdagen.....

Humöret har börjat lätta och min älskade och snälla Mamma har kommit och hjälpt mig så jag har fått vila.
Så nu är jag lite piggare och ser lite gladare på livet igen.

Igår var det tydligen min födelsedag och som jag skrivit är jag inget större fan till dessa dagar. Så gårdagen var den sista födelsedagen jag tänkt fira. Från och med nu är och förblir jag 25. =)
Dagen firades dock med lite besök och tårta. Först kom Ellie och dotter med en underbar present.


Sen kom Svärmor,svärfar och min Mamma på besök.Min pappa hade otursvis åkt på magsjuka och kunde inte följa med. Men dagen ska ju firas en gång till och då får han hålla sig frisk! =)
   

Dessa skor fick jag av svärmor och ljusstaken fick jag av mina föräldrar. Fick ett linne,schampoo,balsam,strumpor,3krukor med blommor i av svärmor och svärfar. Och ett träd av mina föräldrar. Mer presenter kommer det komma vid senare tillfälle då bebben tittat ut.

Denna dagen ska tillbringas i hemmet med barnen och herrn. Hoppas på att humöret blir bättre under dagen.
Tjingeling så länge!
 


Återfunnen

Har inte riktigt uppdaterat om cykeln. Den försvann ju i söndags som jag skrev. Och tro på fasen... Vi hittade den på kvällen. Ett lat-pucko hade ställt den några "kvartér" längre bort. När jag,min mor och hunden tog våran kvälls promenad återfann vi den. Den stod där på vägen och lyste med sin blåa färg. Eftersom den inte stod på någons tom tog vi med den hem igen. Så nu är den hemma välbehållen!
Tack för era tips!

Nu ska jag återgå till min dåliga-humör-dag... Hur min 25 års-dag blev berättar jag antingen senare eller en annan dag! Hoppas ni får en fin dag trots regnet!


11 Maj


8 dagar kvar till Bf och där inne ligger du fortfarande och jäser. Längtar så jag blir galen,vill ha dig i famnen. Se in i dina ögon,se dina små söta fingrar i min hand,dina söta små tår i små vita strumpor. Dina syskon förstår inte hur nära det är,det gör nog inte ens jag.Även om jag allra hellst vill att detta ska vara över nu. Jag vill se så du mår bra och om du är lik dina syskon. Din pappa är helt övertygad om att du kommer den
19 Maj. Men för mig känns det som att du aldrig kommer komma. Jag har gissat på den 15:e Maj, det var det datumet som bara poppade upp i huvudet. Men vet du vad? Du får gärna komma nu. I morgon blir jag 25,varför inte fira detta med dig? 25 år och 3 barns mamma. Bästa presenten.
I natt trodde jag för någon minut att: nu kommer du,men du lurade din mamma som du gjort nu i några veckor. Du har hållt din mamma vaken hela natten,och nu sitter jag här med ögonen i kors,och undrar hur jag ska orka med resten av dagen. Förvärkarna är borta sen någon timme tbx och nu har hoppet om att du skulle komma idag,försvunnit. Mamma,Pappa och dina syskon älskar och längtar efter dig!


Vem har snott våran knallblåa cykel???

Ja vimsig visste jag att jag var men herre... får man svära? Skit samma,detta är min blogg och jag gör som jag vill. Herre jävlar. Jag och min brors flickvän for iväg en snabbis för att hämta ett par uppsättningar ben jag köpte till dom på ikea för ett herrans tag sen. Och till min förvåning kände jag att det var något på våran uppfart som saknades. Efter några minuters tänkande kom jag på vad som saknades! Herrns knallblåa cykel lyste med sin frånvaro. Men vem fasen tar en knallblå cykel med barnstol mitt i ett bostadsområde? Och NÄR är min största fråga. Eftersom jag är van att alltid stöta på denna cykel när jag går på uppfarten,hade jag inte den minsta tanke på om den stod där i morse eller inte. Men om detta pucko nu tagit den på ljusa dagen så borde ju grannarna lagt märket till något. Och cykeln lär man ju garanterat känna igen eftersom den inte har en direkt vanlig färg!
Jag blir så jäkla trött på människor som inte kan ge fan i andras saker. Och varför just denna cykel? Barn cyklar brukar ju vara lite smått attraktiva,men inte Haley's denna gången utan en illblå. Om någon i våran lilla by ser en knallblå gammal kronan cykel kan ni väl vara så söta att höra av er!


Ålders nojja och fortfarande hemma

Nä jag är fortfarande hemma och ingen bebbe. Det är ju 10 dagar kvar till BF,och jag börjar tro att denna bebbe tänker vara kvar i mer än dessa 10 dagar. För det kan ju inte bli min 25 års present precis?! På Onsdag är det dags för mig att bli "gammal".Jajemen här lider vi av lite smått åldersnoja. Har aldrig gillat att fylla år,ALDRIG! Jo kanske när jag va en liten skit och inte förstod bättre. =)
Nu när man kommer upp i åldern börjar allt påmmina sig. För det första blir man bara äldre och äldre och för det andra så går åren för fort! För min del iaf... Denna noja kanske kan bero på att jag inte tycker jag uppnåt det jag vill.Familjen jag alltid velat ha,det HAR jag. Det är väl det enda jag lyckats uppnå. Men jobbet jag alltid drömt om är långt ifrån överst på listan. Och det är väl den största anledningen till nojjan! Men jag är ju "BARA" 25 och har ju några år på livet kvar. Så någon gång kanske jag uppnår det jag vill,och kanske någon gång blir jag nöjd med min ålder.
25 är ju en ganska jämn siffra och egentligen kanske något att fira. Men eftersom läget är som det är,har jag bestämt mig för att "fira" efter bebbens födelse. Ingenting går ju just nu att planera och därför får min dag bli en lugn och vanlig dag.
Kanske en liten bakelse med familjen,men inget mer!

Helgen har för övrigt varit riktigt lugn och vi har inte gjort annat än att tillbringa denna ihop som familj.
Nu är vi hos mina föräldrar och ska strax äta lite middag. =)
Hur veckan blir har jag fortfarande ingen aning om,och det kanske är bäst så.
Den får planeras dag efter dag...

Nu kallar maten på mig!
Ha en fortsatt trevlig söndag!


Dag 269 av 280

Fostrets utveckling - gravidvecka 39 (38+2)En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från det som avsöndrats under graviditetens förlopp, bl a ovanhud som ger plats för den nya hud som växer underifrån.

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Om du gått och oroat dig att detta kommer att hända dig, kan du med all sannolikhet sluta. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (däremot kan du märka, att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att du tar det lugnt om det sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringer BVC eller din läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång, eller eventuellt igångsättning.

Och vad gör du om veckan går och ingen bebis kommer? Inget att vara orolig för. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen. Läs mer om
hur du kan göra om du går över tiden.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Skrivet för Sverige Godkänt av BabyCenters
medicinska rådgivare
Visa källor

Egna anteckningar: Idag är det 11 dagar kvar till BF med andra ord börjar denna "lilla" resa lida mot sitt slut. Tänk att man har gått och burit på denna lilla varelse i 9 månader(280 dagar). Det har varit i blandade känslor,oro och glädje. Humöret har svängt fram och tillbaka i alla dessa månader och kroppen har ropat på hjälp. Och nu,nu ska allt snart vara över. Även om jag har varit gravid 2 ggr tidigare så har ingen graviditet varit den andre lik.Det har inte ens gått att jämföra. Det ska både bli skönt och lite ledsamt att magen snart försvinner.Även om det är ett jäkla jobb att bära på denna mage så är det samtidigt mysigt. Men självklart ska det bli helt underbart att få hålla bebben i famnen (OM allt går som det ska)....

Fortfarande i tryggt förvar!

Hej Hej! Har inte blivit mycket uppdaterat här på några dagar. Men det är inte för att någon bebbe tittat ut. För än så länge ligger bebis i tryggt förvar kvar i magen. Men förhoppningsvis så kikar den ut inom en snar framtid.

Ville bara medela detta så ni inte tror att jag ligger och tar i =)


5 Maj och ingen har kikat ut....

Min söta Mamma har ju fått för sig att bebben skulle kika ut idag. Än så länge har det inte kommit någon bebbe,men den har ju några timmar på sig. =) Värk och sammandragningsfronten är än så länge lugn. Igår hade jag dock starka och jobbiga förvärkar,men inte fasen kan det sätta igång inte. Nepp,den har bestämt sig för att stanna!

Idag är barnen lediga från dagmamman och vi har varit på en tripp i stan. Kikat efter lite blommor,men kom inte hem med så mycket mer än med 3 magar fulla med glass. Satt på torget och njöt med varsin glass. Casper har dock inte riktigt lärt sig hur man äter en glass. =) Mer glass på jackan än i magen.
Sen for vi hem och åt lite mat. Snart ska vi förflytta oss till altanen och njuta av solen och värmen.
Önskar jag kunde få ordning på altanen snart,men vi har bestämt att framsidan är just nu det viktigaste. Så det får jag väl hålla med om kanske. =) Men skulle ju inte sitta fel med en mysig altan och något att sitta på kanske! Men allt har ju sin tid,och det är ju inte sommar riktigt än.

    
Bild lånad av: Ikea.se


Till dig....Älskade lilla bebbe där inne. Nu har du legat och ruvats färdigt där inne i magen.Tiden har både gått fort och sakta på samma gång. Och nu är tiden som vi väntat på äntligen här. I 265 dagar av 280 har du legat i min mage och växt,blivit den du är. Du har fått händer,fingrar,tår,hår,ögon... ja allt en liten kropp ska ha.
Att 2 människor kan skapa en liten människa tillsammans är något helt otroligt. Att det sedan på vägen kan gå både bra och dåligt är något vi inte kan rå på. Det skrämmer mig. Det enda vi kan göra är att hoppas och tro att allt ska gå bra under en hel graviditet och förlossning.Att du ska få stanna här hos oss.
Idag är det 15 dagar till det beräknade datumet och för mig är det 15 långa dagar.Varje kväll hoppas jag på att det ska kännas en konstig värk i magen så vi äntligen får träffa dig. Sängen är bäddad och vagnen står i vardagsrummet och väntar på att användas. I en låda i byrån väntar det en hel del kläder som mormor och jag har införskaffat. Mest i blått eftersom vi tror du är en liten pojke. =) Jag har under mer än hälften av graviditeten varit säker på att du är en flicka.Men det sista har jag fått griller i huvudet och nu har jag ändrat mig.
Så en blå overall är med i BB väskan,en blå dress och sedan neutrala bodys så klart. I fall att du nu skulle vara en liten tjej. =)
Dina syskon väntar för fullt på dig... Haley vill att det ska bli "sommar" så du kommer ut. Casper pratar massor om babis och klappar på min mage. =) Du kommer få så mycket kärlek här ute och nu tycker vi det är dags att du kommer ut.

Det är många som har gissat på när du kommer,hur lång du är och hur mycket du väger.Och självklart om du är en pojke eller flicka. Mormor tror du kommer i morgon 5/5 så du har i natt och hela morgon dagen på dig. =)
Annars har vi massor med olika bud och det ska bli spännande att se vem som kommer närmast.

Älskade lilla varelse där,välkommen ut när du känner dig redo!


Ännu en måndag,ännu en ny vecka!

Nu känns det verkligen att våren är här. Det har den varit ett tag,men när solen och värmen kommer mer och mer in genom våra fönster förstår man det mer. Snart är det sommar med dess högtider.Varma dagar och sand mellan tårna. Barnen får springa i vattnet och få bygga slott på stranden. Om allt går som det ska är vi 5 i familjen som ska fira och tillbringa sommaren ihop. Längtar och väntar på att dagarna ska gå och att det ska bli sommar. =)

Kikade in på
babyshop och fann dessa söta dressar...
  
Det var dessa som fick mig att tänka på sommaren och midsommar! =)
Sött till dom små,dock lite för dyra i min smak eftersom dom bara används vid finare tillfällen. Men hade plånboken tillåtit då hade jag garanterat klickat hem en av dessa. Då förstås när "ägget" har kläckts. =)

Nog om babykläder i denna blogg för tillfället.
Idag är barnen hos dagmamman och jag har grejat här hemma.Tvättat och plockat ordning.
Om en stund ska jag fara vidare för att få veckodagliga dosen av järn. Sen ska jag försöka hinna med en tripp till Bokia. Strävar efter en bok som jag egentligen tänkt önska mig på födelsedagen. Men orkar jag vänta till nästa vecka? Har legat och tänkt på den där boken sen jag fann den i affären. Och nu har jag nästan bestämt mig. =)

Denna bok har gjort mig lite små nyfiken och sugen på att läsa mig till sömns. Mia känner vi igen från Serien Solsidan på tv4.Jag älskar serien och denna människa har alltid gjort mig nyfiken på hennes liv. Alla har en bakgrund och orsak till varför man är den man är. För mig är hon väldigt speciell som inte alla kanske gillar i alla sammanhang. Men denna serien var helt rätt för henne.Längtar till nästa säsong som jag ska följa flitigt! =)

Nu ska jag försöka rota igenom kyl och frys för att få i mig något att äta. Sedan som sagt blir det avfärd!
Hoppas ni får en toppen dag i solen!


Snabbis.....

Här har man inte skrivit på ett bra tag.Bara uppdaterat,graviditets fronten och typ inget mer. Har som sagt inte haft så mycket energi eller inspiration. Har jag inte nu heller direkt så därför kommer det mesta jag skriver om bara vara massa "bla bla bla"... Men det får ni stå ut med.

Veckan har varken varit lugn eller för mycke att göra.Precis så där lagom. Det har varierats mellan bebis sniffning,pizza ätning med Jessica och Skövde tur. Denna vecka som dyker upp i morgon är oplanerad förutom injektion och BM besök.  Så några timmar att fylla finns allt. =)

Nu ska det ätas glass i solen och njuta lite av lugnet före stormen.
Hoppas ni haft en bra helg!


RSS 2.0