Ingenting är som förr

 

Tiden har passerat och här blir det bara mindre och mindre inlägg. Datorn jävlas och timmarna är alldeles för korta. Man samlar på sig massor på en hel vecka och när man väl kan sätta sig ner och skriva då har allt försvunnit ur minnet. Det där som man tänkte: Det ska jag skriva ner,tankar,minnen och grejer man gjort är som bort blåsta.
Midsommar har det varit och snart är det julafton som man vill skriva om. Ja här går man tiden i förväg.
Midsommar tillbringades med familjen,gjorde inget speciellt direkt.Bjöd hem Föräldrarna från båda sidor och min älskade lilla farmor. Trevligt och vuxen poäng,eller bara inga att umgås med? =)
Midsommardagen tillbringade vi på sommarland. Måndagen tillbringades med Jessica och Hampus i Hjo. Igår blev det fika med Susanne från jobbet och grillning på kvällen. Idag görs det inget,bara slapp-dag efter en sen kväll igår.
 Hampus växer och gror,6 veckor och 4 dagar har han hunnit blivit. Casper har blivit mogen nog för utan blöja här hemma på dagarna. Haley har kommit in i en hemsk period,och nu har hon blivit uppkäftig,trotsig och strippdansös. Allt detta på en gång.

Morgon dagen är ett mysterium.Ska hjälpa en vän att flytta och sedan blir det väl lite lek och bus med barnen.
Fredag är det dags för bvc och tandläkar besök. Helgen är inte planerad alls.

Resten jag skulle skriva om är borta så detta får duga för idag. Hoppas ni haft en riktigt bra midsommar helg
!


Snygger hatt......

Den härliga värmen vi alla väntat på har äntligen dykt upp. Solkräm,en snygger solhatt och en baden baden är det som hägrar i alla trädgårdar. =) Eller vad sägs?
Här hemma rullar dagarna på som vanligt,full rulle och timmarna,minutrarna och sekunderna snurrar som vanligt på alldeles för fort. Hampus har hunnit bli 5 veckor och 3 dagar. Herre jösses vad det går. Igår log han för första gången åt sin storasyster.Idag har han snålat med det söta leendet,men några har man allt kunna fått.
Dagen har än så länge inte hunnit att erbjuda så värst mycket. Har tvätt som vanligt och varit en snabb sväng i stan. Nu ska det planteras blommor hos min kära mamma. Sen kan det bli en liten promenix med Jessica.

Vad har ni gott folk för planer till midsommar då?


Lovad uppdatering....

Lovade uppdatering,men som vanligt sviker jag med några dagars uppehåll. Men nu är jag på g igen! =)

Vi börjar med
Fredagen. Dagen började som vanligt med besök i Lokalen för barnen,och för mig och hampus blev det till att hälsa på jobbet. Vid 11 åkte vi till stan för att möta upp jessica för att ta en runda på stan. Tog ut lite kort på barnen som jag har ramat in och spridit ut i huset. =) Vid 4 hämtade jag barnen och sedan hem för promenad och badning för hela slanten. Hampus älskar bad!

Lördag var det dags för dop. Ellies dotter Joline döptes. Så fint så... Efter dopet åkte vi iväg till barnens Farmor och Farfar för att hälsa på och hjälpa till. Efter allt detta hade klockan hunnit att bli mycket och det var dags att sussa för dom små.






Söndagen stod det överrasknings kalas på schemat. Det var barnens dagmamma som skulle bli överraskad. =) Barnens kompisars mamma hade planerat det hela.Allt blev jätte lyckat och dagmamman blev glad. =) Efter detta kalas var vi bjudna på middag hos barnens farmor och farfar. Och även denna dagen rusade tiden iväg och sedan var det dags för bingen.







I Måndags lämnades det barn vid 9.När jag kom hem fick jag rycket och började storstäda och bytte gardiner. Vid 3 tiden hämtade jag och hampus Jessica. Tog en snabbglass vid hamnen innan vi for iväg och hämtade barnen. Vi åt lite paj och pratade skit. =) Vid 18 tiden började Hampus plötsligt gall skrika(misstänkt magont) och slutade inte om vi inte bar på honom eller åkte bil. Efter vi skjutsat hem jessica var det bara att försöka lägga barnen,medans Hampus låg och skrek. Hade hela ansvaret själv då herrn jobbade över. Men efter många om och men så lyckades jag få barnen att somna. Haley mellan landade på mattan i hallen,men efter den power napen somnaden hon i sängen. Hampus fortsatte skrika till efter 22 tiden. Sen somnade han oxå.







I Tisdags (igår) var barnen hemma från dagmamman.På schemat stod det bvc besök för Hampus. Han har fått röda "plitor" i ansikten,som jag trodde var hormonplitor. Men i helgen har dom blivit allt rödare och mer irriterat. Så jag passade på att ta upp detta igår. Nu misstänks det att han har mjölkallergi precis som Casper. Skulle tydligen inte säga att allt var bra och att han inte skriker och så. Nu matas han med Caspers mat och ska göra det till på Måndag.Då ska jag ringa in till Barnmedicin och medela hur eksemen blivit. Han har iaf gått upp i vikt och ligger nu på 4660g och är 55cm lång. Min stora kille. =)
På eftermiddagen tog vi en tripp till Ellie och hälsade på.Barnen lekte i trädgården och vi tog en pratstund.
På kvällen var det åter igen dags för Hampus skrikperiod.Han skrek oavbrutet från kl 18 till efter 22. Tycker så synd om honom och vill ingent annat än få slut på det onda. Som tur var så var herrn hemma denna gång så han hjälpte till. Vi försökte ta en promenad för att se om det lugnade sig lite.Men då passade barnen på att göra sönder en lampa så glaste for över hela huset.Det var bara att dammsuga upp detta roliga. När vi ändå höll på drog vi fram soffan. Ja usch,vet inte ens om jag vågar berätta vad som låg där under. Men kan avslöja att det inte såg så mums ut. Hittade iaf Caspers vinter mössa som han hann med att använda 1 gång innan den försvann spårlöst. =) Hittade även min toffel som jag sökt efter.Lite svårt att hoppa runt i en toffel. Vi hann iaf ta en liten promenad. Casper somnade i vagnen och Hampus skrek så fort den stannade. När barnen var i säng fick jag rycket och röjde bland leksaker och möblerade om. Har fortfarande inte vant mig vid den lilla lilla tven som just nu är på andra sidan av rummet. Annars blev jag nöjd.


Fegisar... =)

Den sista tiden har det "rasat" in folk på min blogg. Men kommentarer därimot har varit osynliga. Träffar mer och mer folk som säger att dom läser min blogg. =) Roligt att ni gillar mitt lilla kryp in här.
Men kan ana att jag inte ens vet om hälften av er som kikar in. Är riktigt nyfiken på vilka ni är. Så nu tänkte jag be er om att skriva en liten kommentar i kommentarsfältet.Skriv bara vilka ni är,har ni nåt annat på hjärtat är det bara att skriva ner det oxå. =)

Vad vi har hittat på i helgen får ni reda på senare.
Ska fortsätta med min storstädning jag har lyckats skapa mig.
Ha det så bra så länge.


Dagen i ett nötskal......

Full rulle denna dag,som alla andra. Har varit på ÖF med barnen,så dom fick leka av sig. Har hunnit med att tvätta 2 tvättar. Ja det är mitt kall här i livet... TVÄTT!! Men nu är tvätt korgen åter igen tom.Hann tömma den igår,men av någon underlig anledning så blir den ju full så fort man tömmt den. =)
Idag tog vi våran måltid ute på altanen. Skönt med frisk luft,mindre kul med alla flugor som hör utelivet till.
Har planerat en tripp till lekparken vi har här i närheten,och sedan om mannen kommer hem i tid blir det långpromenad. Sen har väl tiden hunnit bli läggdags för barnen,sen är det dags för plockning efter barn och Hampus mys. Mannen får väl vara med på ett litet hörn oxå kanske. ;)



I morgon är det dags för Lokalen för barnen.Och vad som händer för mig och Hampus är fortfarande oklart. Har iaf tänkt gå till jobbet. Baka ska jag försöka hinna med. Någonstans i denna full-planerade kväll.Men ser inte direkt ljust ut. Sen ska det hinnas med att fixa ordning kläder som vi ska ha på dopet på Lördag. Bada barn och kanske även en liten dusch för oss.Så man luktar gott på dopet.

Jaha,ne det blir tydligen inte tripp till lekparken för tillfället.Casper har knoppat in här i soffan. Så trippen dit får vänta till senare. Nu ska det målas naglar på Haley!
Ha det så bra så länge...


Du är varmt välkommen John Blund!

Nu ligger barnen i sina sängar... Undra när John Blund hade tänkt att titta förbi idag. Hoppas på väldigt snart iaf. Just nu ligger dom och sjunger,iaf Casper. =)



Idag har jag för övrigt hunnit med mycket här hemma. Tack vare att jag har en sån snäll liten plutt. (peppar peppar ta i trä)Lämnat barn,handlat,tvättat och hängt upp den,tvättat ännu mer och hängt upp den, ja och sen har jag ju tvättat och hängt upp den. Och gissa vad jag gör nu!Ja jag tvättar. =) Sen har jag ju hunnit med att baka och bäddat. Dammsugit och sedan hann vi även med en promenad med Malin och Jerry innan läggdags.
Snart är det matdags för Hampus och sedan ska det hinnas med en dusch,så man luktar nyponros och inte bebiskräks. Sen kan man ju bara gissa vad klockan hinner bli innan man kommer i säng. Herrn fixar bil och kommer inte hem förän sent sent ikväll.(typ natt) Så har det varit hela veckan än så länge.Så jag har fått ta allt är hemma som hör till när man har barn. Trots och slagsmål och en hel del annat. Men det har funkat fint. Är ju en aning enklare när man är 2,men jag har klarat att vara själv med 2 barn tidigare,så detta vet jag att jag klarar.Även om dom nu råkar vara 3.

I morgon är det dags för ÖF. Ellie och Joline ska följa med denna gången. Sen har jag faktiskt inte planerat resten av dagen.Får se vad barnen vill hitta på. Kanske en tripp till lekparken eller något annat kul. Men det får bli morgondagens problem. Nu ska jag se efter om skattepengarna har trillat in!
Sov så gott...


Mitt lilla bageri

Fick Leila Lindholms bok: One More Slice i födelsedags present.

Idag fick jag något slags ryck och började baka.
Ska på ett litet kalas på söndag och ska ha med mig någon slags kaka. När jag kikade igenom boken blev jag riktigt sugen på att testa Hallonbrownie...


Den blev riktigt god och nu hoppas jag på att alla andra gillar den. :)
Har ni inte boken tycker jag absolut att ni ska införskaffa denna juvel. Annars är det bara att be om receptet. =)


Rinner iväg.......



Oj vad tiden rusar förbi på dagarna. Det är mycket som ska hinnas men tiden bara rinner förbi och man har inte hunnit nåt. Hampus vaknar vid 4 tiden på nätterna och i natt likaså. Ammade honom i sängen,men mjölken börjar sina så jag får fylla på med lite mjölkersättning. I natt fick jag gå upp vid halv 6 för att fylla på. Sen somnade jag och Hampus i soffan.Vaknade vid 07:40! Snacka om panik,hade försovit mig.Barnen ska iväg vid 9 tiden och jag insåg att detta skulle bli tajt. Men jag gjorde i ordning mig och Hampus. Gick och väckte Casper och plockade fram kläder. Sen fixa jag frukost och tog på dom. Kom 10 min försent,men jag hann iaf i någorlunda tid. Allt tar lite längre tid nu när man har 3 att ta på och fixa mat till,innan det är dags att fara.
Idag skjutsades det till Elvira som skulle ha kalas idag. Barnen hade haft det jätte kul. Haley tyckte inte det var roligt sa hon,men kul var det mamma! =)
Jag och Hampus for iväg för att lämna bröstpump till Malin. =) Sen drog bilen vidare till Ellie.
Ja och sen var det ju dags att hämta barnen och sedan hem för att äta och sova. Dom hann att leka lite i lekstugan som jag har städat och gjort fin. Innan såg det ut som ett bombnedslag. Undra vad det var för bomb tro.
I morgon ska barnen åter igen till dagmamman,och vad jag och lilleman ska göra är det ingen som vet. Kanske kan bli en och annan promenad om vädret kan tillåta detta. Och sedan är det ju dags att hämta barn igen.
Ja tiden,dagarna och åren går! Hej å hå vad man hinner med!


Altanen

Har ju inte visat hur altanen blev,som vi hann göra i ordning precis i sista minuten innan lilleman tittade ut.
Det var ju på håret kan man säga. Rolig humor jag skaffat mig på äldre dar.hahaha... Har väl kanske aldrig haft någon rolig humor. Men jag gillar iaf mina skämt! ;)

Jag och mamma dammsög och skurade altan golvet,Ställde i ordning våra inköpta utemöbler och lite annat.
Sen hanns det ju inte med så mycket mer.Hampus orkade inte längre vänta där inne. =)


Så här ser nu våran altan ut.Bra mycket bättre än innan.Har tyvärr inga före bilder.
Men det var ändå inget att se. =)


Våran lilla tripp....

Har för en stund sen kommit hem efter trippen. Hittade det jag sökte och nu verkar vi vara redo för dop!
Visste vad jag skulle köpa i present så det var inte så svårt. Men kläder till Haley är lite svårare att finna.
Men lyckades hitta en klänning som jag tror att hon blir nöjd med och vita leggins till.

Köpt på h&m
 Hon har kommit i den åldern då inget som jag väljer passar. Allt är fult och går absolut inte att ha på sig. Eller kommit in i,hon har varit i den åldern ett bra tag. =) Så det är bara att hålla tummarna och hoppas på att det duger åt damen.
Casper behövde bara sandaler så det fann vi det oxå. Hampus behövde inget annat än en keps,men det fanns det tyvärr inte.Inte i hans storlek iaf. Och jag har redan fixat kläder som får duga. Sen om det blir det i sista minuten det vet man aldrig. Kräsen så...

Nu ska jag försöka gräva fram nåt att äta och sedan är det dags för att hämta barnen.


Tar Hampus och drar vidare!



Då var det Måndag och dags för barnen att åka till Dagmamman. Jag och Hampus kom nyss hem från turen dit,och snart ska vi fara igen. Har planerat en tripp till Skövde. I helgen är det dopdags för en liten prinsessa,så vi ska försöka leta upp en liten grej och kläder att ha på sig. Blir ett större projekt det.

Gårdagen var lugn,tillbringade den mest hos mina föräldrar.Hann även med en långpromenad med den "lilla" hunden. Har börjat få in en daglig LÅNGpromenad och det känns riktigt skönt. Behöver verkligen röra på fläsket,så man kan se någorlunda ut igen.

Nä nu får jag nog ta mig i kragen
och sätta fart.Ska packa skötväska och ge lilleman lite påfyllning.
Har ni haft en fin fin helg?


Våran Lördag

Idag överraskade vi barnen med en liten biltur. Bilen stannade i Skara på Sommarland. Gissa om barnen blev glada när dom upptäckte vart vi hade landat. I morse packade vi smörgåsar och badkläder,och packade oss in i bilen som små sillar(ja här behövs det en mini buss). Vi berättade inte för barnen vart vi skulle åka,utan sa att vi skulle på picknik. Haley blev som sagt överlycklig!
Trodde inte Casper skulle våga åka så mycket där inne,men jag hade som vanlig fel. =) Han åkte så gott som allt han fick åka,och Haley åkte allt oxå. Bada gjordes det oxå,var tydligen inte så varmt i vattnet dock.Men i barnbadet gick det att bada. Jag får ju inte bada riktigt än,så jag och Hampus fick hålla oss på land.Så nu är jag röd som en kräfta =(... Det brukar jag aldrig bli,har nog inte blivit det på massor med år. Men idag har jag dragit till med den rödaste färgen jag kunde hitta. Mindre snyggt,men det försvinner väl inom en snar framtid! =)












Tack mina underbara godingar för en helmysig dag!
Älskar er av hela mitt hjärta!


Hyss hittar man inte på, di bara blir!

Ja då har lille "Emil" varit i farten... Jag har nog inte riktigt vant mig vid att ha en son som gör hyss,även om jag haft son som gjort lite små bus förut. Men sen Hampus kom,ja då har det börjat bli mer än bus.
Idag har han dragit till med att måla altanen och sig själv rosa med nagellack. Jajemen,nu har jag en rosa altan. Inte hela,men vissa delar av den har bytt färg.
Haley hade tagit ut nagellack tydligen och det hade lilleman hittat.Såg tydligen väldigt inbjudande ut att hitta på hyss med. Hur han fick upp korken,det har jag ingen aning om. Och till råga på allt hade dom låste inne mig. Vi har skaffat oss en krok till dörren,så vi kan haspa så den inte blåser upp och så dom inte kommer ut. Den har dom ju självklart hittat och låst mig ute. Bra tillfälle att haspa oxå. Men efter massa bankande och ropande kunde jag äntligen avbryta detta hyss. Så nu får mannen ta med medel att skura altanen med.Casper får leva med lite nagellack i ansiktet tills det slitits bort.
Ja du käre lille snickerboa!






Trappan har bytt färg

Räcket likaså

Bilderna är "klickbara"


Madicken och lille Tiger

 

Har för en stund sen lämnat av min Madicken och lille Tiger i Lokalen på familjedaghemmetsdag. Tro det eller ej men jag fick på min bestämde lille son denna dräkt. =) Trodde jag aldrig.
Farmor hade köpt denna igår.Casper var hel nöjd och skulle verkligen INTE ta av den. Så nu är han en liten Tiger och har just nu kul med dom andra små utklädda barnen.
Haley hade för länge sen bestämt sig för att vara Madicken. Hon ville ha flätor,och en rosett i håret,så det fick det bli.

Idag ska jag och lille plutten som sagt till Bvc för besiktning. Hoppas på att han har gått upp i vikt. Men skulle inte våga tro annat heller. Han äter mängder och min mjölk räcker tyvärr inte till. Men så är ju livet ibland.Bara han är mätt och belåten så. Innan detta besök ska jag försöka fortsätta på städningen jag påbörjade igår. Har lite smått och gott att fortsätta med. Mindre kul,men behövligt kanske.

Ska ta mig en kopp och sedan börja dagen med alla bestyr.
Vad hittar ni på en dag som denna då?

 


Positiva jag....

Ny månad och nytt svammel om att tiden går så fort. Nu har halva året gått och snart är det jul. Låter väl helt underbart? =)
Har som vanligt inte så mycket vettigt att skriva om,bara mitt dagliga babbel som ni får lära er att leva med. Ett tag framöver iaf. Familje livet tuffar på som vanligt och livet som 3 barns mamma verkar just nu lätt som en plätt. Ska kanske inte säga för mycket,då bryter väl "helvetet" ut misstänker jag. Men just för tillfället har jag världens snällaste bebis.(så låter det på alla mammor kan jag tänka mig) Han gör inte så mycket väsen av sig om det inte råkar vara så att han är hungrig,eller har lagt en blaja i blöjan. Sover på nätterna,vaknar endast 1 gång och detta brukar vara runt 4 tiden.
Casper har kommit in i någon fnurra och är nu i trotsåldern. Trevligt så... Syster yster få just nu stå ut med ett och annat nyp här och där. Stackars tös. =) Hoppas innerligt att denna tid snart är förbi!

Idag ska det som vanligt inte göras något spännande.Ska försöka ta tag i livet och rensa garderob. I morgon är det dags för Bvc besök och barnen ska på kalas i Lokalen. Familjedaghemmensdag är det i morgon och barnen får klä ut sig. Haley har bestämt sig för att vara Madicken för en dag. Casper kan jag väl glömma att jag får på någon slags dräkt. Så det får väl bli att klä ut honom till Cooling. Det är det han vill vara dagarna ut i ända. =)

Ne nu får jag nog ta mig i kragen och lyfta på baken.
Ni får ha en bra dag!


RSS 2.0