På vift bland folk....Idag har man som alla andra varit ute på vift och kikat på "rean".Jag lyckas aldrig hitta något jag fastnar för,och så var det även denna gång. Hittade bara till barnen. Casper fick en Cars tröja (han är hel tokig i detta) och Haley fick en röd kjol som hon ska ha på nyår.Och som sagt så lyckades jag bara hitta en scarf till mig. Inte alls lätt att hitta kläder man kan växa i. Hittade en tröja som jag lyckades pressa mig in i,men sen vill jag lova att det tog ett helsikes tag att få av mig den. Tror jag höll på i ca 5 min. Trodde jag skulle få köpa den på mig och bo i den resten av mitt liv. Men med min envishet lyckades jag till slut. Storleken jag behövde ha fanns inte. =( Men men,sånt är livet.

Igår var vi hos BM.Fick lyssna på bebbens hjärta,ta prover och fick bälte för foglossningen. Ska bli spännande och se om detta funkar. Casper var väldigt orolig för lilla mamma när jag låg där och BM lyssnade på bebben.
Mamma Aj sa han flera gånger. Min söta unge. =)

Har inte nämnt så mycket om julen,har väl iofs inte skrivit något här efter juldagarna. Har haft en perfekt och lugn jul. Har inte haft dom där minutrerna man behöver för att skriva ner allt som hänt. Bilder kommer oxå dyka upp inom en snar framtid.Om det är så att ni möjligtvis är intresserade med andra ord. =)

Nu ska jag ta på mig min julklapp och krypa ner i bingen.En ny dag och jobb väntar i morgon.
Natti Natti


Vecka 20

Är inne i en ny vecka.Känns som veckorna går fruktansvärt långsamt,men det gör dom väl egentligen inte. Har tydligen åkt på foglossning,inte alls trevligt.
Idag är det besök hos BM,får se vad hon säger om livet.Har nu 142 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 20 (19+4)Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Dag 131 av 280

Graviditeten rullar på och jag känner mig verkligen GRAVID nu. Jag är bara i vecka 18+4,alltså vecka 19.Och idag har jag "bara" 149 dagar kvar innan beräknad förlossning.Har alltså gått 46,8% av tiden. Har sammandragningar titt som tätt och huvudvärken knackar på varje dag. Men visst är det helt underbart att vara gravid trots alla negativa delar?! Tänk att ett litet liv växer och utvecklar alla organ m.m inne i våra "magar". Tänk vad våran människokropp kan skapa. Helt ofatbart. 19 Maj känns som en evighet och fast mina barn kommit tidigare än vad dom skulle,så vågar jag inte hoppas på att detta lilla underverk ska dyka upp tidigare än planerat.
Så länge bebben är frisk får h*n komma när h*n vill.
Vecka 19 (18+4)Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.


Fjärde Och Sista Advent innan Julafton 09

Ute är det fortfarande vitt och ruggit kallt. Våran mätare visade -16 grader. Usch tänkte jag. Men det visade sig att inställningarna inte stod som dom skulle.=) Egentligen var det "bara" -8 grader ute. Fortfarande kallt,men lite mer lagom än 16 minus. Nu när jag kikar ut ser jag att det faller lite flingor ner från det grå. Nu är det verkligen JUL.

Idag har vi skaffat oss en gran som vi ska försöka oss på att klä ikväll. Jag hoppas att jag hittar pyntet i vårat fulla garage. Annars får det bli att skynda till affären i morgon efter jobbet. 
Sonen mår nu bättre och febern försvann i fredagskväll.
Så igår åkte vi till örebro och införskaffa oss en byrå och lite annat små plock. Passade samtidigt på att köpa lite klappar till dom små. Haley har ju fått mitt dockskåp och jag bara älskar att köpa nya möbler till det. Så det fick bli en trädgård och lite annat som hör till.
  
Casper är helt inne på traktorer,så ni kan ju själva gissa vad det blev till honom.
Själv önskar jag mig ett par varma skor och som alla mammor önskar sig,
snälla barn. =)

Nu ska jag försöka leta fram julpyntet,och en julgransfot kan ju alltid vara bra att ha.
Ha en fortsatt trevlig och varm 4:e Advent!
Kram Kram

Bilderna är lånade av Lekmer.se

Älgar i andra former

Älgar i mängder

I sonens rum är det djur tema. Och nu till jul har jag spanat på lite nya grejer till hans rum. Fastnade för dessa söta "små" djur på IKEA.
Skulle verkligen passa in i hans rum.

Blir han bättre ikväll och i morgon blir det förmodligen en liten tripp till IKEA i helgen.För att inhandla denna julklapp.


Sovande och sjukt barn...

Barnen ligger nu och sover efter badning och kvällsmat. Casper vaknade dock efter 30min och gallskrek. Han har varit genomförkyld och tjock i halsen.Men nu märktes det verkligen att han inte alls mådde bra.Så i morgon får jag och lill grabben vara hemma.Ska jobba på fredag,om han mår bättre i morgon. Jerry skjutsar Haley så hon får leka av sig. Hon behöver komma iväg och få leka.
Jag och Casper ska ha en mysdag som sen fortsätter när damen kommer hem. =)Nu ska jag klämma ner min 5:apelsin idag. Det är mitt gravid sug det. Utan APELSIN är jag SUR. =)
Kram på er


Dags kanske....Ja det här har blivit en riktigt tråkig blogg.Inga inlägg på över 1 vecka. Orken försvann med graviditeten.
Men tänkte uppdatera lite om vårat liv. Förra Måndagen var vi på ultraljud och fick se vår lill* bebis. Beräknat datum är 19 Maj. Med andra ord: VÄLDIGT LÅNGT dit. Allt såg jättebra ut.
I Fredags var det lucia för barnen och efter denna tillställning bakade vi med Jessica. Blev russinkakor och pepparkakshus som gick sönder. =(
Idag har vi varit och fikat hos dagmamman. Och sedan kom 2 vänner på besök. Jag och Haley har hunnit med att plantera blommor. Men det gör jag nog inte om. =) Inte inomhus iaf.

Snart är det inte långt kvar till Julafton. Idag är det sista dagen för julkorten. Men vi ska försöka skicka iväg våra ändå. Har nämligen bestämt mig för att göra egna. (Aldrig gjort så vi får se hur det blir)
Får hoppas på att dom blir bra.

Nu ska jag försöka få barnen badade,och hellst ha allt vatten kvar i badkaret. Tuff utmaning!
 Ha det så bra!


Allmänt Babblande

Nu börjar vi så gott som komma in i den riktiga vardagen igen. Inget renoverande,inget packande och inget mer flytt städande. Bara efter-plocka och pysslande,jobb och dagmamma.
Vi har fått upp lite adventsgrejer.Men har fortfarande inte hittat något snyggt till storarummet och vårat sovrum. Känns som att det börjar bli lite sent för detta. Men än så länge finns det ju kvar i affärerna.

Bebben i magen växer och frodas,barnen sitter gärna och myser och klappar. På Måndag är det äntligen dags för UL. Och då får vi reda på Beräknad nedkomst.=) Illamåendet hänger fortfarande i och en bärbar potta står högst upp på min önskelista (inte för illamåendets skull alltså). Allt är med andra ord i sin ordning.

Om en stund ska jag och min Mamma bege oss för att införskaffa barnen vinterkläder.
 Vad händer för er då?


RSS 2.0