Dag 260 av 280 - Det närmar sig

Fostrets Utvevkling - Gravid vecka 38 (37+0)


Skrivet för Sverige Godkänt av BabyCenters medicinska rådgivare
Visa källor Göm källor

Vet du om det är en pojke eller en flicka? En ledtråd är bebisens vikt – pojkar tenderar att vara något tyngre än flickor. Vid 39 veckor väger de flesta bebisar 3- 3,2 kg, men fortsätter bygga upp underhudsfett som kommer att hjälpa dem hålla värmen efter födelsen. Alla inre organ finns på plats och är färdigutvecklade, men lungorna tar längst tid att mogna helt. (Det kan till och med ta några timmar innan din bebis andningsrytm stabiliserats efter förlossningen.)

Undrar du vilken färg bebisen kommer att ha på ögonen? De flesta kaukasiska bebisar föds med mörkblå ögon, men det kan ta flera veckor eller till och med månader innan deras verkliga ögonfärg syns. Den nyfödda bebisens ögonfärg kommer inte att hålla i sig – den påverkas av det ljus som den utsätts för efter födelsen. De flesta afrikanska och asiatiska bebisar har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln och får sin slutgiltiga ögonfärg efter sex till tolv månader. Barn med blandat ursprung får ibland oväntad och mycket vacker ögonfärg!

Läs mer om vad du har framför dig under
Nyfödda bebisar så att du är beredd.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.


Egna anteckningar: Nä ingen bebis har dykt ut än. Och här går jag som en vandrande mega boll! Magen hänger numer rakt ner i backen och att böja sig ner är det inte tal om längre. Humöret är då inget att leka med och nu önskar jag verkligen att det var över. 20 dagar kvar och just nu känns det som 20 dagar för mycket. Snälla rara älskade där inne.... KOM UT!!!!

Tittlucka önskas!


 
Egentligen vill jag inte veta om knodden är en tjej eller kille. Men för att underlätta packning i BB-väskan och inköpen så skulle ju detta vara guld värt.=)
För mig spelar annars könet ingen roll som sagt.Bara knodden mår bra där inne.
När man kikar i affärer och på nätet är det oftast blåa eller rosa kläder som finns. Med andra ord är det inte alls lätt att shoppa nåt. Man får antingen chansa eller så får man köpa det som ser minst killigt eller tjejigt ut.Kvällens fråga till er.....
Har ni tagit reda på könet/Skulle ni vilja få reda på det?


Alltid börja med en Måndag och sluta med en Söndag


Bild: Privat

Ny vecka och nya händelser. Allt börjar med en måndag och slutar med en Söndag. Så är det varje vecka,dagarna heter samma men allt är annars annorlunda. Denna vecka och denna dag har börjat med skjutsning till dagmamma ,apoteksbesök,klippning och injektion. Eftermiddagen avslutades med hämtning hos dagmamma och nu besök hos mamma/mormor. Hur kvällen blir har jag fortfarande ingen susning om,så det märks sedan hur den blir.

Jag skäms lite över att skriva det,men har inte klippt mig sen år 2008,ja ni läser rätt! Har lixom inte unnat mig det på 2 år. Mellan allt har man varit själv,och med andra ord har pengarna inte räckt till. Och har man fått lite över så har man spenderat dessa ören på barnen. Men snart blir jag "tant" (25) och fick detta i förtidig födelsedagspresent av min älskade. =) Så idag när jag försökte slå bort lite tid gick jag och klippte av mig allt mitt långa burr.
Nu är det kort och mer som en frisyr.Blev nöjd,brukar aldrig bli det annars. Men allt känns bättre än det som var.
Nu ska jag bara försöka få tid för slingor och lite färg,sen behöver inte bebben få panik över att se ett mamma-monster. =)

I morgon blir morronen densamma som idag. Vakna,bädda,klä på sig och fixa burret.Väcka barn,bädda och klä på små liven.Sen iväg till dagmamma. Efter denna vardagliga händelse bär det iväg till Ellie för en morgon kaffe och lite bebis lukt. Eftermiddagen blir som denna hämta barn och sedan hem för att göra lite nytta!

Nu ska jag försöka vara lite social med min snälla rara Mamma och sedan får det bära iväg hemåt för att fixa mat och lite annat. Ha en fortsatt trevlig Måndag!Hemska natt!

Strålande solsken ute.Tyvärr är inte humöret på samma nivå. Natten har varit skit jobbig rent ut sagt. Sammandragningar/förvärkar har förgyllt min natt. Får hoppas att denna dag och natt blir bra mycket bättre än den som varit.

Idag får det bli en lugn dag och försöka med att fixa våran "nya" parkering. Herrn inhandlade grejer till detta igår så nu är det bara att arbeta.Någon som vill hjälpa till kanske? =)

Blev en snabb uppdatering idag.
Ha en fortsatt trevlig Lördag!


Dag 254 av 280

Fostrets utveckling - gravid vecka 37 (36+1)Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är cirka 50 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 2,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.

A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).

Ungefär vid den här tiden börjar många kvinnor bli oroliga för att de inte kommer att känna igen när förlossningen börjar. Läs mer under
Förlossningen.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Skrivet för Sverige Godkänt av BabyCenters
medicinska rådgivare
Visa källor


Egna anteckningar: Då har man varit på Bm besök. Allt såg bra ut och bebben förljer sin kurva bra.Ligger något över.
Hjärtljuden låg idag på 138.Huvudet har nu snart legat neråt i 9-10 veckor,och är nu ruckbart om man är lite "hård" i nyperna. =)
Mitt järnvärde ligger nu på 98 och jag fortsätter med injektionerna 1 gång i veckan. Så som sagt såg allt topp ut. Hoppas det håller sig så till slutet.
Har börjat bli illamående igen,och det känns ju mindre kul.Men det är ju inte jätte långt kvar,26 dagar till BF för att vara exakt. Så det är väl bara att stå ut. Sammandragningarna kommer tätare och oftare.Och gör ibland ondare. Så det är ju på G iaf. =)

Torsdag......Ännu en dag att slå ihjäl tiden på. Idag snöar det dock inte,solen lyser och vinden är framme.
Ska snart ta mig i kragen och åka till staden för 3:e dagen i rad denna vecka.Kan ju undra vad man egentligen gör där.Finns ju inget att hurra för. Men bättre att strosa lite än att inte göra nåt. Ska försöka mig på att städa och greja hemma oxå.Får passa på när man inte har bastarderna som "hjälper" till. =)

Idag går jag in i en ny vecka och i morgon är det dags för BM besök. I morgon är det långt besök då vi ska prata om förlossningen. Får se om det blir som jag önskar denna gången. Hann ju aldrig med det med någon av mina andra söta. =)

Får se om det blir något mer inlägg idag.

Sova-skit perioden!


Har kommit in i en sova-dåligt-period... Och humöret blir ju inget vidare där efter.
Igår tog det X antal timmar tills jag äntligen lyckades somna. När jag väl somnat vaknar jag av ett jätte dunder och blinkande utanför. Trodde det landade ett stort ufo precis i trädgården. =) Ne riktigt så illa var det inte,det var full rulle på järnvägen och det var det som dånade så jag inte kunde sova. När jag väl hade vant mig vid ljudet och precis somnat in,vaknar jag åter igen.Men denna gången hörde jag en massa ulkande.Rusade ner och möts av en härlig syn av 2 mumsigt gula spyhögar på dörrmattan. Det var bara att se glad ut,torka upp det och kassta ut mattan på altanen. Klockan började lida framåt 3 men sen kunde jag äntligen somna. Får ju springa på toa ganska många gånger under natten nu. Trycker verkligen på nu.

I natt tog det oxå lång tid innan jag kunde somna.Men behövde inte vakna pga massa oväsen och en kräkandes hund denna gången.Bara standard besöken på toa,som stört min sömn. Hoppas verkligen att denna period tar slut lika snabbt som den dök upp.
Hela dagen blir ju förstörd utav denna sömnbrist!

Hoppas ni haft en bra dag!


Dags kanske....


Kanske kan vara dags för ett inlägg. Så ni har lite att läsa när ni ändå kikar in. =)


Livet rullar på precis som vanligt,dagarna går någorlunda snabbt och jag blir bara rundare och rundare.
Känns som jag ska spricka snart.
Haley och Casper frodas och blir stora,Casper babblar på för fullt.Han pratar i meningar även om en del av orden är oförstårliga. Haley ska på 4 års kontroll i morgon och nu har jag börjat inse att hon inte längre är min lilla bebis.
Veckan började annars med att åka till ortoped tekniska med Casper's skena.Han lyckas ständigt med att "bryta av" ett fäste på den.Så vi fick byta igår. Sen blev det järn injektion och hämtning av barn.På kvällen hade jag små "värkar" och vilade mest.
Idag har dessa små "värkar" fortsatt till nu på eftermiddagen. Och i morse var jag och tog prover,kikade på stan och stor handlade.Lagom tid så där på förmiddagen innan alla pensinärer börjar ge sig ut för att jaga med kundvagnen. Snart ska vi ta oss en daglig promenad och sedan laga lite mat.
Mer än så händer det nog inte idag.

Hur har eran dag varit?


En snabb uppdatering

Helgen börjar lida mot sitt slut. Och idag är det likadant väder som igår. Blåsigt och kyligt,solen kikar fram då och då. Våran helg har varit lugn och skön. Har ändå fått saker och ting gjort. Herrn har grejat i trädgården och jag har fått ordning inne. I fredags var det bio dags.Flickan från ovan,ingen film jag kommer rekomendera. Det var nog dom längsta 2 timmar i mitt liv. =) Har gjorts bättre filmer.
Idag ska det bli promenad med Ellie och barn. Och herrrn ska fortsätta i trädgården.
Alltså en helt vanlig svensson helg. =)

I morgon blir det dagmamma för Haley,Casper och jag ska iväg till ortopeden för att fixa hans skena. Efter ska jag lämna honom för att sedan åka iväg för att få injektion.Så dagen innebär full rulle.

Har inte så mycket mer att skriva om idag. Så detta får räcka. =)
Ha en fortsatt trevlig dag!


Full rulle i magen...

Idag grejar det verkligen i magen. =) Bebben har fullt upp med att böka runt där inne.Kan tänka mig att det inte finns så mycket plats kvar där inne nu. Magen bara växer och växer och man kan nästan tro att detta lilla "ägg" ska kläckas när som hellst. Men icke sa nicke,ca 4 veckor kvar tills det är dags. "Ägget" ruvas fortfarande.
Var på staden idag och folk inne i affären som stannade för att prata trodde att det var dags vilken minut som hellst. Förvånad min fick jag vänja mig vid när jag berätta att jag hade 4 veckor kvar till BF.


Vecka 36

I början av graviditeten trodde jag att det var en liten tös som låg där inne.Men nu är jag så gott som helt säker på att det är en pojke.Kan inte svara på varför,mer en modersinstinkt. Men den skyllde jag ju på förut när jag trodde det var en tös. =) Vi får väl se vad som kommer ut sen.

Igår blev barnvagnen äntligen klar. Nu är den tvättat och ihop satt igen. Och idag inhandlades det en skötväska i orange. =) Anledningen är att vagnen är i svart,begie och orange. Och varför köpa en svart och tråkig när det  fanns en i en färg som passade vagnen.

 
Bilderna är klickbara!


Dag 246 av 280

Fostrets utveckling - gravid vecka 36 (35+0)Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 45 cm lång.

Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas. Däremot kan det bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår
kostguide om du vill ha inspiration.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.) När du besöker barnmorskan kommer hon eventuellt att kolla om livmoderhalsen börjat tunnas ut eller rentav vidgas. Barnmorskan kommer också att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.
 

Egna anteckningar: Börjar bli jobbigt att gå och bära på denna mage.Men om man tänker efter så är det inte längre en evighet kvar tills det är dags. Har nu packat väskan och gör nu rent barnvagnen,så bebben är välkommen när som hellst. Idag är det 34 dagar kvar till BF. Snart smäller det =)

Onsdagen

Idag har det inte blivit så mycket uppdaterat här.Dagen har tillbringats med trevligt fika besök i form av en arbetskompis. =) Hämtade barnen vid 14 och sedan bar det iväg för att handla. Det var en mindre rolig upplevelse idag dock. Om ni befann er på Coop vid 15 tiden så vet ni nu vem jag och min dotter är. Fy skjutton att jag går in där med henne igen.Nu är hon portad där ifrån.Slutade med iaf att vi gick ut utan varor. Som tur var så var min mamma med och hon kunde i lugn och ro handla klart. Så jag fick mina behövda varor till slut.
Nu på kvällen har jag,barnen och hunden varit i stan och tagit en promenad med Jessica.Riktigt skönt väder att promenera i. Nu ligger barnen och nanar,hunden i hallen och snarkar och jag sitter här. Ska ta mitt virknings projekt och virka lite.Snart klar med huvudet,och sedan blir det benens tur. =)

Hoppas ni haft en bra dag!


Dagen helt okej.....

Idag har tiden verkligen sprungit iväg och det har varit ovanligt och skönt samtidigt. Tiden brukar gå sakta annars,och det beror väl mest på att jag inte har så mycket att spendara tiden med. Men idag har det hänt mycket för en gångs skull. Var och hälsade på Ellie och hennes dotter. Hämtade barnen och hem.Halv 6 kom farmor och hämtade Haley till Cirkusen. Jag,Casper och hunden tog en sväng till stan. Tog en väldans promenad runt "hela" stora staden med Jessica. Var ett bra tag sen vi ens såg sist så det var riktigt trevligt. Hon hjälpte mig även med att få hem Haley's gamla barnvag som Casper ska ha sen. Tack snälla rara du! Hade nog aldrig fått ut den därifrån,inte med min lilla mage. =)
När vi kom hem åt vi lite mat och sedan "klädde vi av" Casper's gamla vagn för att tvätta den. Haley kom hem vid 21:30 och nu sover dom båda.Och jag har virkat på elefanten ett tag.

          
Mitt virknings "arbete" =) Kroppen är klar och nu är huvudet på gång!
Bilderna är klickbara!

I morgon blir det dagmamman och jag får fika besök på förmiddagen. Sen är det ingen idé att ens planera att planera eftermiddagen/kvällen.För det har en tendens till att INTE bli som man planerat ändå. Så jag lämnar den "öppen"...

Nu ska jag ta och lägga mig,börjar bli en aningen sent och jag har fått svårt att somna på nätterna.
Ni får sova så gott!


Bänkad framför datorn åter igen.


Då sitter man här åter igen. Har lämnat barnen hos dagmamman,efter en noga temp tagning. Termometern visade 36,5.Knepiga feber,hoppas verkligen den är borta nu.
Ska väl försöka ta tag i livet och hjälpa Ellie med veden. Sedan får vi väl se vad som händer.Vädret verkar bli någorlunda idag oxå.Så lite pyssel i trädgården skulle ju inte skada kanske...
Vad händer för en dag som denna då?


Borta och virkning


Ja mystiska febern är nu borta igen. Kom tbx imorse för att sedan försvinna. Barnen får nu gå till dagmamman i morron.Dom klättrar på väggarna och eftersom febern hållt sig borta sen i morse så.
Casper han har lessnat på att vara hemma. Han kom förut med skorna och sa: Åka hem. Försökte förklara för honom att vi var hemma,men han hade bestämt sig. Han VILLE hem! =) Söta unge.

Berätta ju om boken Amigurumi för någon vecka sen.Och i förra veckan kom den! Så gissa vad jag började med nu ikväll. =) Haley ville jag skulle virka en elefant.Lite svår att börja med,men har faktiskt kommit ganska långt med kroppen på den. =) Dock blir den inte blå som Haley ville utan orange. Men vem har sett en blå elefant. =)
Får hoppas den blir någorlunda iaf. Var ju ett tag sen jag virkade sist.Men upptäckte snabbt att det är som att cykla.Det sitter alltid kvar!

Nu ska jag ta mitt garn och fortsätta virka. Så fanten blir klar någon gång.
Sov så gott!!!


Vart är det på väg?


Blev inget besök till vårdcentralen idag. Anledning: Dom hade för mycket att göra. Fick ringa till Jouren ikväll om det behövdes. Ja,vad ska man säga....
Tempen är nu nere på 37,7 iaf så det kanske är på gång neråt? Eller så spelar den oss ett spratt än en gång.

Ska iaf försöka ta på dom varmt och få komma ut en sväng. Dessa 4 väggar driver oss 3 till vansinne just nu. Har hållt oss här i 7 dagar och det är kvävande det.
Och speciellt när solen äntligen har hittat hit.

Ha det så bra!


Underbara sol!

Underbara väder...Hade planerat en promenad och röjning på framsidan av vårat hem idag. Men ack vad jag kunde missta mig med att planera. Ska nog sluta med detta! Blir aldrig som man tror ändå.
Haley har fått tbx sin feber igen och nu står vi och stampar på samma ruta. Har ringt VC men dom verkar ha alldeles för fullt upp.Dom ringer iaf upp 13:20.

Igår blev det en bra dag och mycket gjort. Hälsade på hos Ellie och tog oss en grillning i solen.
Röjde bort hälften av alla fula buskar vi har på framsidan. Ska göra om nu till sommaren,så det slipper se så vildvuxet ut.Och även skapa en till parkering.
Och hann även med en promenad på kvällskvisten...

Vad som händer och sker idag är ju som sagt oklart,men vi får hoppas att vi får åka in och kolla Haley.
Trött på allt som har med sjukdomar att göra!

Ha det så bra så länge!


Lördagen snart gjord....

Då var det helg igen.Är tyvärr inget stort fan till helger längre. Uppskattade dom mer när jag jobbade var 3:e helg än nu.Jag är ju hemma och ledig jämt så det blir ju inte så speciellt med helg.
Barnens feber lyser med frånvaro och idag tog vi slag i saken och åkte ut.Tog med min Mamma och åkte till skövde. Skulle inhandla lite saker som jag behöver till att packa BB väskan. Saker till mig och till bebben.
Blev lite saker,men kanske inte det jag behövde mest.Men plånboken började sätta stopp,så sakerna som saknas får vänta.Skämde även bort herrn och köpte en tröja.Får se om den duger. =)

För övrigt idag händer det inget annat än att vi ska äta mat här hos mina föräldrar och sedan ska vi väl hem och ta den dagliga promenixen.Men nu ska nog barnen kunna följa med om dom klär på sig ordentligt. Blåser lite idag tyvärr,och solen lyser ju tyvärr inte. Men vi får hoppas på bättre väder i veckan.
I morgon ska vi försöka fixa ordning i garaget.Måste röja och hitta saker som saknas till hemmet. Mycket man behöver som finns där inne tyvärr.

Nu ska jag ta mig en kopp och sedan hjälpa mor med maten.
Hoppas ni får en bra helg!


På upptäcksfärd!

 

Barnen och jag tog oss en liten tripp till skogen där mina föräldrar bor.Idag har dom små varit bra mycket piggare.Och eftersom febern inte visat sig och solen varit framme,tog jag och Casper en rundtur i trädgården.
Hittade en krokus,myror och en Traktor som Casper bara var tvungen att kika på. Han älskar verkligen dessa skapelser!
Våren är nu här gott folk!Och jag tänker bara njuta....


Havrekakor


Bild: Privat

För att få tiden att gå och samtidigt få annat att tänka på. Passade jag och barnen på att baka något gott!
Eftersom jag inte äger ett bageri än,och inte har alla ingredienser man kan behöva för att baka. Fick det bli Havrekakor som jag hade allt till. Receptet fann jag i boken småkakor man kunde köpa med Aftonbladet.

Havrekakor ca 25st

150g smör (eller margarin)
2dl Socker
3dl Havregryn
2dl Vetemjöl
2tsk Bakpulver
100g Choklad

1. Rör smör och socker poröst.
2. Blanda i havregryn,mjöl och bakpulver.
3. Finhacka chokladen och rör i den.
4. Forma degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i 175 grader i 20 min.


Hormoner Eller Ensamhet?

Ena stunden glad andra stunden sitter man här med tårar i ögonen! Hormoner eller bara ensamthet?
Dom senaste veckor och dagar har jag klagat väldigt över hur lite vänner jag har.Men nu under graviditeten och Havandeledigeheten har jag verkligen upptäckt vad livet går ut på. Eller hur man nu ska säga. Ensamt känns det iaf även om jag har barnen,mannen och föräldrarna. Det är lixom något mer som saknas. Någon annan än dessa att prata med. Känner mig som en gnällig kärring. Men då får jag vara det! Jag hoppas innerligt att barnen lyckas skaffa sig massor med vänner när dom börjar skolan. För det behövs för att kunna vara lycklig och må bra.Om man så klart inte råkar vara en person som gillar att vara ensam. Dit hör dock inte jag även om jag efter alla dessa år skulle vant mig. Det är väl mig det är fel på,ingen rolig person att umgås med kanske. Ibland önskar jag att jag gav fan i vad andra tyckte och tänkte. Men även om jag för ett slag kan slå bort denna tanke så kommer den likt förbannat tbx. Detta är varför jag saknar mitt jobb och alla där. Jobbet är mitt allt då jag åtminstone får umgås och träffa folk. Oavsett om dom vill ha mig där eller inte. Känna så fruktansvärt tomt utan att få gå dit och jobba. Hade gått under utan detta jobb. Barnen har blivit en del av mig,jag älskar dom och skulle bara vara halv utan dom. Även om det är riktigt jobbigt att vara Mamma ibland(som alla mammor får känna på) så älskar jag det och utan dom hade jag nog inte funnits idag. Hur ensamt hade det inte varit utan dom?

Ibland vill man bara gömma sig under täcket och vakna ur denna dröm!
Hoppas på att hormonerna slutar spöka snart så jag kan ta tag i livet.

Nu har jag fått ut mina tårar och lite utav det som göms inom mig.Nu ska jag försöka göra lite nytta!
Ha en trevlig Helg!


Vågar ni gissa???Vänner och släkt har fått gissa vilket
datum dom tror Bebben tittar ut,vad den väger,hur lång den är och vilket kön.Någon utav er som vågar vara med på denna gissningslek?
Lite kul och se vem som kommer närmast =)

Haley föddes 1 dag innan beräknat datum. Den 24/2-06 var hon beräknad,men tittade ut den 23/2
Hon vägde 3395 och var 50 cm lång.
Trodde att bebben där inne var en tjej i början men i slutet var jag helt säker på att det var en pojke. Ack så fel jag hade.

Casper var beräknad den 27/2-08 men kikade ut den 19/2.
Han vägde 3390 och var 51 cm lång.
Trodde bebben där inne var en pojke under hela graviditeten.Och där hade jag ju iaf rätt. =)


Dag 239 av 280

Fostrets Utveckling - Vecka 35 (34+0)Nu väger bebisen nästan 2,5 kg och är ungefär 45 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och mycket mer bebis i din livmoder (som har utvidgats till 1000 gånger sin normala volym) och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig
andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Försök ställa dig på alla fyra om du vill ta djupare andetag. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.

Har ni fortfarande ingen namn till bebisen? Sök namn
här om ni vill ha nya idéer.

Nu vill förmodligen barnmorskan träffa dig varje vecka ända fram till förlossningen (eventuellt varannan om du är omföderska).

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.


Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters medicinska rådgivare

Egna Anteckningar: Ännu en ny vecka och nu börjar det faktiskt kännas ganska okej. Har ju inte så många veckor kvar trots allt. Har nog efter 3 graviditeter kommit fram till att det kanske inte är min grej att vara just gravid. Även om det nu råkar vara just min 3:e.
Graviditeten med dottern var inga som hellst problem och tiden knallade på. Men med Sonen blev allt jobbigt från början. Kikade nog in på honom genom UL ca 6ggr pga strul. Denna graviditeten har varit snäppet bättre,men ändå jobbig med injektioner och foglossning. Men nu ser man iaf ljuset och snart får man äntligen hålla i det 3:e underverket. Att äntligen få slippa denna oro att något ska vara fel på bebben. Oron blir nog varken bättre eller sämre hur många barn man än burit på. Men denna gången har det varit värre på den fronten.
Som sagt så var det BM besök idag. Hjärtljuden var på 144 och bebben ligger förmodligen med rumpen på höger sida.(Jag och BM som trodde vänster till idag) Huvudet har nu legat neråt sen ca 8 veckor tbx men är fortfarande ruckbart,som det kommer vara till det är dags. Kurvan följs fint och det finns inget att klaga på. Har 41 dagar kvar till beräknat datum!


Sjukstugan dag3


Känner mig helt vimsig i kroppen av all yrande på nätterna. Haley sover numera bredvid mig,och damen är då inte lätt att sova bredvid. Sparkar och nu när hon har hög feber yrar hon och vaknar 1 gång i timmen.
Tog en tripp till sjukhuset igår,där dom konstaterade att Haley bara hade en vanlig förkylning. Trots att hon kräks upp allt hon får i sig och inte ätit på några dagar,fick vi åka hem med denna diagnos. Skulle återkomma om det fortsatte vara så här i morgon Fredag.

Idag blir det som det varit hela veckan,lugnt. Har varit hos Bm och mätt magen. Hb:et låg nu på 99 efter injektionerna och även om jag inte mått så bra av dom ska jag nu ta 1 dos i veckan. Får hoppas det hjälper och att jag inte mår allt för dåligt. Bebben följer sin kurva och allt såg bra ut.Hjärtljuden låg på 144 idag.
Huvudet ligger neråt som det gjort i snart 8 veckor,men hur resten av kroppen ligger förblir ett mysterium. Min mage ser inte ut som en vanlig gravid mage.Väldigt sne och ser riktigt knepig ut ibland. Usch,blir orolig att något inte stämmer.Men om det är något fel borde ju inte magen se så konstig ut. Eller? Vi kan bara vänta och se hur det står till när bebben kikat ut. Är väl ingen idé att oroa sig nu.

Barnen har börjat piggna till lite nu framåt eftermiddagen.Och dom börjar bli "smått" busiga.Dags för vilning kanske.

Ha det så bra så länge!


sjukstugan dag2

Här råder det fortfarande sjukdom!
Båda barnen har 40 graders feber idag oxå och ser inte alls chillibang ut.
Casper sover mest och Haley fortsätter att kräkas. Så allt som hon får i sig kommer upp igen. Stackars hjälplösa små barn!

Så här snurrar dvden på för fullt och tillbringaren med saft fylls på gång på gång.
Nivån i alvedon flaskan blir lägre och lägre var 4-6:e timme.
Och tvättmaskinen får känna på hur det är att tvätta.

Gårdagen tillbringades i soffan med mys och film. Jag,hund och Mamma tog oss en promenad (som vi nu har börjat med att göra,för att få ut bebis i tid) Och under tiden myste Far och barn vidare i soffan. Idag blir det samma syssla och även promenaden. Skulle gått på möte idag,men eftersom barnen inte kan lämnas hos dagmamman får det hoppas över.

Nu ska det lagas lite mat och ta hand om dom sjuka!
Hoppas ni får en bra dag!


Sjukstugan

Satt här och försökte knåpa ihop ett inlägg med magbilder,när barnen hade knoppat in på soffan. Lyckades ladda upp 2 och sedan sparade jag allt. Vart har inspirationen tagit vägen... Nu är barnen vakna igen och jag får ta tag i saken ikväll. Mamma slutar jobbet om 1 timme och då ska jag iväg och inhandla lite till dom små. Finns inte så mycket i kylen som ett sjukt barn vill ha. Någon som har något förslag på vad som är gott och smidigt att få i sig när man har hög feber? Här dricks det kall saft för fullt.
Haley's temp är fortfarande på 40 grader,helt glöhet och darrar fram. Casper är uppe och kikar i en leksakskatalog som kom på posten,men det är inte så många knop på honom heller. Stackars ungar!

Ska försöka riva igenom frys och kyl för att hitta något som kan falla dom i smaken. Får ta tag i "naken chocken" senare.

Febriga barn


Veckan som skulle bli häktisk visar sig bli väldigt lugn. I alla fall nu i början. Barnen är nämligen sjuka. Här hägrar 40 graders feber och snoriga näsor. Haley kräks av febern och Casper gnäller över öronen. Så vi har tillbringat hela morgonen i soffan med film och saft.Dumbo's nya film har rullat och nu är det djungelboken som snurrar på i dvden. Casper är lite piggare än Haley,men han har "bara" 38,2.
Så när herrn kommer hem får man åka till apoteket och bunkra upp med alvedon och nässprej.

Ska återgå till mysandet i soffan!


Påsk snart över!

Påsken är inom några timmar slut,och vi har haft en helt okej helg. I Lördags blev det middag och kika på påsk brasa. Igår var det kalas. Idag verkar det bli en slappar dag.
Veckan för övrigt kommer bli full rulle. I morgon blir det kanske vårdvcentralen,beror på mina värden. På onsdag ska jag ta Haley till tandläkaren vid 11:20 och 12:30 ska jag lämna barn hos dagmamman,för att åka på möte på jobbet.Stressigt med andra ord. Torsdag ska jag ta prover innan 10 och vid 11:30 är det BM besök. Har ingen barnomsorg till barnen så dom får följa med. Fredag ska Haley på 4 års kontroll på BVC och jag ska kanske få järn igen. Så denna vecka blir inte rolig. Men då har man ju lite att göra iaf.

Hur har ni tillbringat denna påskhelg då?


Eviga helg


Ja då ska det tydligen vara påsk och det ska man fira. Vi kommer dock inte fira denna helg. Ska kanske äta middag med mormor,morfar,farmor och farfar. Men det är inte riktigt planerat. Har nog nämnt ett antal gånger att vi inte har så mycket folk i närheten att umgås med,så det blir inte så mycket firande vid högtider. Men mys med barnen blir det ju alltid. =)

Idag har vi varit ute och flängt mest hela dagen. Varit i skövde och inhandlat nyttigheter till bilen.Nu byter herrarna i hagen däck och vi tanter och barn är inne och kikar på bompa. Om tiden inte rusar iväg alldeles för mycket ska jag och tant förmodligen åka iväg och hämta lite bebis saker från vårat förråd vi har. Börjar känna lite mindre panik,har nämligen inte ens packat BB väskan. Har iofs ca 6 veckor på mig,men har en liten aning/känsla av att dessa veckor inte är 6 utan 4 veckor. Kan inte säga varför,kan väl säga modersinstinkt kanske?
Så väskan kan behöva packas,en amnings bh måste införskaffas,vagnen skuras och sängen kanske kan behöva målas. Casper har "gnagt" av färgen från sängen med skenan,så den är inte så fin som den varit. Eller så får det införskaffas en vagga kanske? Ingen ny dock. Någon som har en till övers?

Nu får det bli att kika vidare på tråkiga Amigo...Finns det något "dummare" barnprogram än detta?
En riktigt GLAD PÅSK till er


AmigurumiHar nog nämnt ett X antal gånger att jag vill lära mig virka små söta bakelser eller små djur. Nu har jag lite mer tid över för detta när barnen är hos dagmamman.Så nu min söta rara Mamma har beställt denna bok åt mig. Så nu väntar jag ivrigt på att den ska dyka upp i lådan!
Kul att ha en hobby och jag som älskar små söta virkade saker. =)
Helt perfekt.


Dag 232 av 280

 Fostrets utveckling - gravid vecka 34 (33+0)

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.
/familjeliv.se

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur och börjar se mer avrundad och ”normal” ut.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är
hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem alls. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av det – eller läs om våra
självhjälpsåtgärder.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters
medicinska rådgivare

Egna anteckningar : Har inte så mycket att tillägga denna vecka. Det knallar på och känns fortfarande lika långt kvar till BF. Halsbrännan har bitit sig fast hårt och är kvar än. Humöret svajar och nu förtiden är jag mest en surkärring.Nu får tiden gärna skynda på sig. 

RSS 2.0