Hud och Fot doktor....



Idag var det dagen som vi skulle till Hud med Hampus... Vet inte riktigt hur jag ska beskriva besöket. Dom såg ur han såg ut,dom ruska på huvudet och tyckte synd om honom,dom klia sina celler och gav oss Kortison IGEN!!! Det har inte hjälpt på 6 veckor,va säger att det hjälper denna gången? Så besviken,så trött på "kunniga" människor! Samtidigt ger jag inte upp. Denna gången tog dom iaf prover för att se om det är allergi bakom "eksemen". Alltid något litet + i kanten. Ska nu som sagt smörja 2ggr om dagen i en vecka och sen är dags för återbesök i nästa vecka. BLÄ säger jag bara!



Igår var det dags för Caspers ultraljud på foten. Där fick jag iaf mycket bättre nyheter... Foten ser så fin ut och om 1,5 år (när han blir 4) blir han äntligen av med skenan. Känner lättnad men samtidigt en slags rädsla. Lättnad för att han äntligen slipper den och en rädsla för att fossingen ska bli sämre om man tar bort den. Glad i alla fall att foten har skött sig och att den ser ut som alla andra barns fötter. Dom kanske pekar rakt ut och ser lite lustigt ut,men han är min och en fot... vad spelar det för roll?


Phu....

Phu,vilken höst. Kallt och ruggigt på alla sätt. Inte bara i luften utan som sagt,på alla sätt.

Idag var det dags att ta prover för att följa hb:t... Och nu har dom fått för sig att flytta labb till vårdcentralen. Jösses vilken tid det tog. Nr 790 visades på en plutteskärm,på min lapp i handen visades nr 806. Efter 1 timme var det äntligen min tur. Och hur lång tid tog provet,ja 1-2 minuter... Men nu är det taget,så nu ska jag inte klaga. =)

Imorgon är det besök hos ortopeden för Casper. Ultrljud dags,lika spännande varje gång,för dom alltså. Dom sitter där och åh så vackert åh vilken toppen bild. För mig är det bara vita,svarta och grå sträck på en liten tv-skärm. Men skönt att se att foten sköter sig. =)

På onsdag är det dags för hudmottagningen. Hampus har blivit värre igen och nu nöjer vi oss inte med kortison.Men som väntat fick vi detta till svar när vi ringde. Att vi skulle fortsätta ytterligare 1 vecka. Men efter 6 veckors smörjning utan lyckat resultat,har vi nu gett upp. Tycker vi blir behandlade utan respekt. Så nu fick vi ryta till. Så som sagt blir det besök på onsdag! Nu jäklar!!!

Hoppas i haft en bra helg!
Puss och Kram


En dag som alla andra....



Idag är det en ny dag!
Igår var det kalas för min bror som fyllde år,firade även Hilda som fyllt år.
Blev god mat och mumsig tårta i trevligt sällskap.
På kvällen hyrde jag och herrn film som vi myste till. Barnen somnade tidigt efter en hejsan-dag.

I morgon är det åter dags för den vanliga vardagen... Dagmamma och annat hejsan!
Nu ska det mysas med barn och hund!
Puss och kram


Lika skört som den tunnaste vasen i våra skåp



Vardagen rullar på som inget hänt. Man jobbar och gör allt som vardagen hör till och allt går vidare.
Vi skänker dig en tanke i varje minut.
Man kommer hem och man börjar fatta. Tårar och tankar knappar in.
Varför ska allt vara så orättvist? Varför får vissa och inte andra stanna kvar?
Livet är en bra underlig grej,som man ska se som en bra sak.
Men när något sådant händer,det som inte ska hända. Först då fattar man att allt är så skört.
Lika skört som den tunnaste vasen i våra skåp,lika skört som löven på träden.
Man föds,man lever och man dör. Ibland tar livet slut alldeles för tidigt.
Ingen kan någonsin förstå,allt är bara tomt,med undrande tankar.

Löven står stilla på våra träd,är det du som håller dom stilla?


När livet tar en annan vändning



Livet som ska vara så bra,men som kan ta slut på bara en dag.
En dag som vänder på allt och lämnar allt tomt och svart.
Dagen blir som natt och lämnar sina spår.
Spår som för alltid kommer sitta.
I våra minnen du alltid kommer finnas.

Du lämnar jorden för en stund,
för att möta oss igen. När det är dags,
vi möts igen och för höra dina eviga skratt.

Du finns i våra minnen,ivåra hjärtan och sinnen.
Du är inte borta,du finns kvar.


Ajabaja för kraftiga rörelser

Ännu en dag man får passa sig för kraftiga rörelser. Huvudet hänger inte alls med och jag börjar undra hur det känns att vara frisk. Idag kommer läkaren ringa och jag blir förhoppningsvis utskriven. Igår pratade hon om att hon skulle ordna kontroller på Mvc.Ska tas HB prover för att se hur värdena står till. Hoppas på att dom gått upp,för nu är det lågt och det är därför jag mår som jag mår. Förra Torsdagen låg det på 136,i Måndags kväll låg det på 96 med andra ord har det bara rasat på några dagar. Inte konstigt att jag bara föll ihop. Skönt ändå att jag var så nära sjukhuset.
Idag kommer dagen se ut som igår. Vila så mycket som det går med 3 vilda barn. Idag är jag själv igen,igår kom Ellinor och jollan för att hjälpa mig. Det uppskattas något otroligt mycket. Ord räcker inte att beskriva hur tacksam jag är.
Nu kallar lilleman på mig,har även 2 bajsblöjor att byta.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Tack Mamma för att du finns och ställer upp när jag som mest behöver det. Du är den bästa mamman i hela universum. Och du är MIN Mamma!!!! Älskar dig av hela mitt hjärta.....

Mina 2 underbara vänner... Tack för att ni alltid finns,tack för att jag får ha just er som mina vänner! Älskar er


Luddigt.......



Ja usch säger jag bara... Men ska inte klaga,finns dom som mår bra mycket sämre och har det så jämt.
Jag har det dock nu och sen försvinner det. Blir kanske lite luddigt inlägg för er som läser. För har inte tänkt gå in på alla detaljer. Men denna blogg är som en dagbok och för mig räcker det med att skriva en del,för att jag ska minnas det vid senare tillfällen.
I Måndags fick jag åka till akuten på kvällen,efter en jobbig dag. Dom undersökte och sedan efter jag envisades åkte jag hem.Dom hade velat haft mig kvar någon timme. Men jag gillar inte alls sjukhus och valde därför att åka hem. Hann inte mer än ut till parkeringen innan jag föll ihop. Herrn fick släpa mig in och där fick jag dropp och syrgas. Blev inlagd över natten och är nu hemma på permis. Kom hem igår,för att jag åter igen envisats. Tar jag det bara lugnt så går allt bra,får tänka mig lite för.Men jag hatar att se all röra framför mig,gillar inte heller att herrn får ta hand om det när han kommer hem från jobbet. Ska se om jag kan försöka göra ett ryck när jag vilat en stund. Barnen sköter sig just nu helt okej.. En vän kom och hjälpte mig att laga lite mat åt barnen. Det är just vid sådana här händelser som man verklígen får veta hur underbara vänner man har. Ni är mitt allt!!!
Kan inte tacka er tillräckligt,det räcker inte med bara några fjuttiga ord!

Som sagt kanske det är lite små luddigt,men skriver mest för min egen del.
Ha det så bra så skrivs det igen när det finns nåt att skriva om!
Puss och kram


Höst shopping....

Nu kliver vi in i en kallare tid.I en tid då varma kläder gör stor skillnad. Tänker ofta på hur bra mina barn har det,ja nästan så gott som alla barn i sverige egentligen. Barn i andra länder får frysa och får knappt någon mat. Tänk vad bra vi har det här.... (Om det får fortsätta att bli så)

Idag blev det en tur till staden för att inhandla lite kläder åt barnen. Haley äger typ bara klänningar(eftersom hon vägrar ha byxor) men idag köptes det leggins och jeansleggins. =) Så nu får vi se om det blir gnäll om att dom sitter åt här och där. =))



2 par leggins och en varm tröja till Haley


Ett par byxor till Casper och en dress till Hampus

Allt från Lindex


Veckomatsedel problem......

Sitter och försöker få ihop veckomatsedel.... Verkligen inte det lättaste kan jag säga. Vi är en ganska kräsen familj och det gör ju inte saken lättare direkt. Hittade en sida med lite tips.(tryck på veckomatsedel så hittar ni dit)Ingen annan som har lätta och goda tips att bjuda på?

Annars för övrigt så har herrn och jag varit iväg och röstat,för det skulle man ju tydligen göra idag. Känns så onödigt på något sätt,vi blir ju ändå "överkörda" och deras fina saker dom lovar blir det inget med. Känns som tomma ord och gör allt bara ännu mer förvirrande. Men nu är det iaf röstat,så som man ska. Sen får vi se hur vårat kära land blir efter detta.


Helgen har sett ut som alla andra helger,fast denna har varit ännu lugnare.Har faktiskt bara varit hemma och tagit det extremt lugnt. Nästa helg blir det nog kalas för min bror som fyller,så vilade innan den helgen. =) (nu ljög jag kanske en aning)


Veckan ser varken så upptagen eller ledig ut,men tomma hål att fylla finns det gott om. Men ska väl försöka finslipa min veckomatlista och lite andra måsten.
Vad sker hos er?


4 månader...

Idag är det 4 månader sen min lille plutt föddes. "Usch" så stor han börjar bli. Snart är han lika stor och vild som dom andra underbara älsklingarna. =)


Grattis på 4 månaders-dagen älskade Hampus!


Mamma-Pappa-dotter-dag


Idag fick Haley ha oss för sig själv för en stund. Det var ett bra tag sen hon fick bara var själv och göra något med oss. Så idag fick det bli bio och godismys i Skövde.
Filmen som vi såg på heter Prinsessan lillifee.. En film för små prinsessor. =) Haley tyckte den var jättebra,jag tyckte den var lite för lång för att vara en barn film. 1h13min är lite väl för "småbarn". Inte för att skryta men Haley satt faktiskt riktigt duktigt och stilla. ;) Var endel barn som inte riktigt kunde hålla myrorna borta den sista lilla stunden. Så en liten kortare film skulle ju inte skada. 
Men annars var den helt okej!

Nu ska vi fortsätta våran kväll! 
Ha en fortsatt trevlig Lördag!
 


Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.



Här har det verkligen inte blivit uppdaterat på så där 5 dagar... Har väl egentligen inte haft fullt upp,bara haft blogg torka och inte haft något speciellt att skriva om.Orken har heller inte varit på tipp topp dom senaste dagarna,så får väl skylla på det.

I Måndags var det dags för Bvc besök för Casper. 2,5 års kontroll,stora pojken! Alla "tusen" frågor och saker han skulle göra var verkligen inga problem för honom. Han kunde så gott som "allt" Han väger nu 13,7kg är 94cm lång och följer sin kurva. För mig är han helt perfekt!
Eftersom vi var där och vi hade fått avboka Hampus mellan besök så passade vi på att väga honom samtidigt. 
Han har nu äntligen gåt upp som han ska och väger nu 5940g och är 63cm... "Den 15/9 " är det dags att börja med smakportioner. Har i ärlighetens namn börjat lite smått,men det är då ingen hitt tycker Hampus. Så har lagt detta på lite is så länge. Ska försöka finna mjölkfri gröt och prova,men har inte hittat detta än. Har dock fått recept från bvc-sökterskan som jag ska testa.
 
I Tisdags var jag och Hampus och hälsade på hos Ellinor och Joline.. Deras vattenpump hade gett upp... Så vi försökte få disken ren genom att göra som förr. =) Inte världens lättaste,när man är bortskämd med diskmaskin och rinnande vatten. Men fick iaf lite rent. På kvällen tvättade jag lite åt dom och sen kom dom och lånade vatten och diskhon. I onsdags var dom här för att låna dusch och sedan åkte vi till stora staden.
Igår måddes det inte alls bra,men fick ihop dagen ändå. Skjutsade Haley till minidraget här i byn och sedan åkte vi och handlade efteråt.
Idag
har jag och Hampus lämnat barnen i lokalen.Hampus vilar nu förmiddag och jag sitter här och väntar på orken.Min Söta mamma hämtar barnen idag och sedan kommer dom hit på fika. Ska försöka baka en kaka att bjuda på! Ja om det nu orkas...
I helgen ska det bli bio med Haley... =) Ja mer än så är det faktiskt inte planerat... Får väl se vad som händer och sker.
Ja så nu har jag iaf uppdaterat "lite smått". Får hoppas att energin flödar i nästa vecka! För nu gör den verkligen inte det.

Ha en fortsatt trevligt dag och trevlig Helg!


Knapp....



"En Mamma är som en knapp... Hon håller ihop saker"

Av: En klok människa


Då var det tillbaks



Då var dom tillbaka!Pluttens eksem.... Trots 2 behandlingar av kortisonsalva har dom nu dykt upp.
Vi "bollas" återigen mellan idéer och försök,och nu känns det åter igen som vår son är försökskanin åt okunniga läkare.Trodde vi hamnat rätt,men man ska tydligen inte tro så mycket längre,allra minst hoppas.
 Idag börjas behandling nr 3 med kortison. Vi hinner inte ens avsluta kuren förän eksemen är tïllbaka. Men nästa vecka ska vi ringa IGEN och om det inte försvunnit(som det självklart inte kommer göra) ska vi kanske få en tid för besök och kanske ta prover.
Minns att läkarna vi träffade på akuten sa att det skulle tas prover på hudbesöket. Men icke togs det några prover. För tydligen kunde det vara så att han saknade eller hade förminskad zink i kroppen. Men för att få reda på det måste man ju ta prover. Dom på hud som var så självsäkra och sa: detta kommer gå bort med denna kur kortison. Sicken knäpp på näsan till er!!!!


Besök....



Precis haft snabbis besök av dom bästa!


Friska?



Idag mår dom små liven mycket bättre! Blir dagmamman i morgon!


Brev I Lådan


Barnen fick post i lådan.. En "krya på er" teckning av dagmman och "dagkompisarna!
Dom blev helt överlyckliga!
Tack alla sötingar och Berit så klart! =)


Kanske kanske....


Feber börjar äntligen avta! Kan det bli dagmamman på fredag tro?


RSS 2.0