Popcornmys



Nu blir det popcornmys framför Pippifilm...



Varför har allt en tendens till att spåra ur? Efter 30 min kunde barn inte sitta still. Nu är det popcorn och saft över ryamattan. Barn springer runt och tjoar,kastar bilar högt och lågt. Undrar lite smått hur övervåningen ser ut. Vågar inte titta,vill inte veta. Får undra ett tag till!
Men ÄLSKAR dom... DET GÖR JAG!!!! Skulle inte byta ut dom mot något i hela universum!

Strössel + burk = strösselburk!

När jag är sjuk får jag helt galna idéer... Häromdagen fick jag helt plötsligt för mig att skaffa en färgklick i köket. Hällde allt strössel jag ägde i en lite burk och vips så blev det en färgklick. Hade önskat jag hade haft lite andra färger,men man tager vad man haver...



Har av någon underlig anledning börjat älska retro stilen. Har nu fått för mig att hemmet ska få sig en släng av retro. Kanske inte idag eller denna månaden eller ens detta året. Men någon gång under min livtid ska jag äga ett retro hem! Det är något jag kan skriva under på!





Sjuka



Här hemma ligger vi och är sjuka. Feber,ont i halsen och näsan rinner.
Barnen har fått stanna hemma från dagmamman idag, och får förmodligen göra det resten av veckan.
Många som ligger hemma och är sjuka. =(
Så idag blir det att ta det lugnt och kolla bompa. Om nu barnen har planerat samma som jag. Konstigt att dom ska vara så pigga fast dom är sjuka och har feber. Själv är man helt död om man råkar få 38 i feber. Det var annat när man var ung. ;)

Strax blir det lite mat,hade hoppats på att den lagat sig själv. Men ne sådan mat har dom inte uppfunnit än.
Får kanske gnugga mina 2 hjärnceller och försöka uppfinna detta. Kan ju behövas när man är sjuk och inte orkar laga maten själv. Nog med mina konstiga idéer för idag!

Hur är det med er då? Har ni hamnat i denna cirkel av förkylning?


Buzzador

För ett tag sedan blev jag medlem i buzzador.com. Man får emellanåt erbjudande att prova nya produkter. Vara lite som en "försökskanin". =)
Nu har jag fått chansen att få med er som har småbarn eller ska föda inom några dagar.

En kampanj som riktar sig mot föräldrar med barn födda mellan 1 juli 2010 och 1 september 2010. Det rör sig alltså om riktigt små bebisar, och även gravida som beräknas föda inom de närmaste dagarna! Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen under september.

- En kampanj som riktar sig till föräldrar med barn födda mellan 1 jan 2009 och 17 mars 2010, det vill säga barn som är ca 6-18 månader gamla.
Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen inom bara några dagar, så ju snabbare mina bloggläsare registrerar sig som Buzzadorer desto större är chansen att de blir inbjudna till denna kampanj.

Absolut värt att bli medlem! Så gå in och läs mer och bli medlem ..
Klicka på denna länk så kommer ni rätt. =)
https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=MammaAnni

Puss och kram


Allt blir till en enda röra......

Här blir det sällan uppdaterat nu för tiden... Är inne varje dag och försöker få ihop något vettigt. Men allt blir bara en enda röra och raderas. Känns som att mina ord är det bara jag som förstår. Att allt jag printar ner bara blir till en enda soppa som inte går att reda ut. Man försöker och försöker,men allt blir bara konstiga ord som inte en enda människa kan förstå. Meningen med denna blogg är att den ska handla om barnen och mitt liv som 3 barns mamma. Kan inte ens minnas när jag skrev om barnen sist. Förutom om dopet då.
Bloggen känns numer okontrollerad och som en onödig blogg. Vem vill läsa mina konstiga ord som ingen förstår. Vem vill läsa om min "tråkiga" vardag. För mig är den inte tråkig,kanske lite väl hektisk ibland. Men så är det ju när man har en halv hönsgård med barn. =) Men vem vill läsa om det? Förvånas av att jag vissa dagar har närmare 50 som läser denna dravel-blogg. Minst har jag 20-30 som läser den. Hade jag läst denna blogg om jag inte ägt den själv? Njae jag tror faktiskt inte det... Vad är det som får er att läsa bloggen? Blir glad av att se och höra att ni läser den,och vill gärna ha mer kommentarer. =) Det sporrar en att fortsätta och försöka skriva vettiga saker och inget onödigt som detta inlägg! Ja idag är det då ingen bra dag. Men det är bara att ta nya tag!

Tack för att ni läser och uppmuntrar mig till att vara en glad och sprallig mamma!
Puss och kram


Ett sken av lycka men en glimt av förvirrhet

Trött på insidan,men pigg på utsidan. Ett sken av lycka men en glimt av förvirrhet. Ett glatt leende gör mycket,döljer det mesta.


Ny design

Fick bli en ny blogg desig eftersom min förra fick en knäpp och gav upp. Hade hellst velat ha kvar headern,men det var ju den som försvann. =( Är någon av er läsare duktiga på att göra headers? Vore gulligt om någon kunde hjälpa mig i min nöd. =) Kontakta mig gärna i så fall!

Pözz och Kram


En bock för dop på att-göra-listan.

Då var dopet avklarat. Nu är vår älskade Hampus döpt(21/8). Dagen blev riktigt lyckad med god mat och underbar tårta. Vi blev 24 st av 26,alldeles så där lagom många. Presenter fick han som bestod av: Bärsele och overall av sin Farmor och Farfar,Kläder av sin Farbror John och kusin Erik,en urgullig sparbössa i form av en bil av min Farmor,en burk för nappar och en skallra av Ellinor och Joline,ett set pingu tallrikar och 2 skedar av sin Mormor och Morfar,en min första året bok av sin Morbror och "tant" Hilda,av sin fadder jessica och Glenn fick han en mumin body och strumpor,av mina kusiner fick han samma pinguset som av mormor och morfar aom dock får bytas. Som sagt blev det en riktigt lyckad dag.
Så nu är denna stress-vecka över för denna gången. Känns verkligen i kroppen efter ett dop. =)

Tårtorna beställde jag från
Malin som verkligen har lagt ner sin själ i dom. Kom nästan en liten tår när jag var och hämtade dom. =) Helt underbara och smakade precis så gott man trodde. Hon bakar på beställning och jag tycker absolut att ni ska beställa från henne! Massor med mumsiga kakor och tårtor har hon att erbjuda.

Det togs dock inga bilder på själva dopet från min kamera.Men ska inom kort "sno" lite bilder från gästerna. =)

Tårtorna



Rocky Road Brownies



Rocky Road Brownies

1 Plåt/24 Bitar

Brownie Grundrecept
350g mjukt smör
6dl strösocker
3dl kakao
1dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3dl vetemjöl

1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
3.Rör ner kakao,sirap och salt.
4.Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5.Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
6.Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka. Stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

Fudgeglasyr
3dl vispgrädde
1dl mjölk
1dl ljus sirap
400g mörk kvalitetschoklad 70%

Rocky Road Topping
1/2 påse dumlekola
1dl pistagenötter
2dl salta jordnötter
2nävar mini-marshmallows

1.koka upp vispgrädde,mjölk och sirap.Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
2.Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
3.Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter.dumlehalvor,pistagenötter och mini-marshmallows.
4.Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.

Efter som några i våran familj inte tål nötter skippade vi pistagenötterna och jordnötterna. Blev lika gott utan...
Jag skar dom i små mumsbitar då för stora kan bli alldeles för mastigt.

Lycka till...


På-dåligt-humör Dag



Idag har jag verkligen en sådan där på-dåligt-humör-dag.... Denna dag började i och för sig redan igår. Trodde att den skulle vara över idag,men icke sa nicke. Men som tur är vet man ju att denna dag går över så småningom,bara man har lite tålamod. Men usch... När det är en skit dag,vill man bara dra något gammalt över sig och hoppas på att det hjälper. Ne nu ska det slutas klaga,blir ju inte bättre för det direkt.

Igår gjordes det absolut ingenting... Barnen hade en kasta-saker-över-hela-huset dag. Och jag satt som sagt mest och hade dåligt humör.
Idag har jag skjutsat vildingarna till dagmamman,och hade tänkt att passa på att baka om mitt humör tillåter.
Får se framåt dagen om det kan bli en kaka. Mina planer är att baka till dopet. Inte 100 olika sorter kanske,men 1 eller 2.Ska ju ha tårta att bjuda på,så risken är att det blir för mycket med 100 kakor till.

Om ni har något gott recept är det varmt välkommet... Klicka som sagt på Kommentars "knappen" och skriv nåt trevligt!

Pözz och kram


Dop på ingång....

Det börjar närma sig dop dags och jag har redan smått panik över klädseln. Att det första vi tjejer tänker på vet ju redan alla. Kläder är nog det näst viktigaste i våra liv.
Men för att det ska uppfyllas måste man ju ha en plånbok med innehåll. Ja här döljs det då inget. Men vem har en välfylld plånbok nu för tiden?

Kikar lite smått på
H&M och kan inte hitta nåt som min plånbok tillåter. Men drömma kan man ju alltid göra.

För Mamma
 
För Pappa
 
För Dotter 86-128

För son 86-128
 
För son 62-86
 

Något av detta kanske kan inhandlas till dopet som är om ca 1 vecka. =)
Sen har vi det där med dop present... Finns en uppsjö av saker att önska. Dock har jag redan massor med sparbössor och ramar som man brukar få på dop. Så denna gång blir det till att önska andra saker...

Önskelista

 
Tavla från:Studionele

Gåbil från: doppresent.se

Pingu har blivit en av mina favorit grejer...
Så varför inte saker med pingu? =)
  
Pingu : rättstart

Finns massor att önska sig... men har inte hela dagen på mig att leta just nu. =)


Lugnt.......

Idag har det varit en lagom lugn dag... Barnen har varit hos kompisar och lekt. Själv passade man på att städa tvättstugan.Toaletten åkte även på lite städning när jag ändå var i farten. Så nu skiner den och lutar badhus! =)
Ellinor och Jollan kom på besök,vi tog oss en promenad och hämtade vildingarna. Sen bakade jag brownies och nu sitter jag här... Barnen tittar på filmen Cars,eller tittar är ju synd och säga.. Nu har dom någon slags brottningsmatch med fötterna. =) Och gissa vem som börjar skrika först! Syskonkärlek........

Ikväll kommer det fin besök. =) Och i morgon händer det väl inte så värst mycket. Kanske kan bli en tripp någonstans. =) Nu ska det plockas lite här hemma och sedan får det bli en pasta sallad!

Haft en bra dag?




Tappat lusten och energin




Har inte haft någon större energi med denna blogg på den sista tiden.... Men nu när barnen börjat hos dagmamman efter semestern,ska jag nog få tillbaka lite tid och energi.

I förra veckan var vi på Hudmottagningen i skövde och fick hjälp med Hampus torra hud. Nu går han på en kortison kur 2 ggr om dagen. Han har blivit riktigt bra på både kropp och händer. Dom tog även prov på hans sår på händerna. Det visade sig att han hade stafylokocker bakterier i såren. Men behövde ingen kur med antibiotika då dom blivit mycket bättre av kortisonet.

Idag var vi på Barnmedicin i skövde för att konstatera att han har mjölkallergi som vi misstänkte. Så han ska fortsätta äta nutramigen.

Ja annars tuffar vardagen på som vanligt... Full rulle här hemma med 3 barn. Hampus är ett något fruktansvärt lätt och snällt barn,trots sina "åkommor". Så jag ska inte klaga,men lite pyssel med vardagen är det allt!

Idag blir det kalasande för att fira min pappa... Känns som jag flänger och far mest hela dagarna... Helt död på kvällarna. Men man ska ju inte klaga. Ena stunden har man inget att göra.... Då klagar man... Andra stunden har man massor att göra... Då klagar man oxå. Man blir då aldrig nöjd! =)

Ne nu ska jag hjälpa mamma att fixa ordning innan dom andra tittar förbi.

Tycker allt ni ska trycka på den där kommentars-knappen och skriva en liten kommentar... =) Kul att se vilka som tittat in utan att hälsa. Inte det minsta svårt att trycka på den inte. =)


Äntligen någon som lyssnar



Igår var det åter igen dags att besöka sjukhuset med Hampus. Nu har han fått vätskefyllda blåsor på händer som sedan blir till sår. Jag har skrivit förut om hans extremt torra hud som vi alla har reagerat på,till och med bvc och läkaren på kss när vi låg inne. Men vi har bara blivit hänvisade till att smörja. Men ingen smörja har hjälpt. Och igår blev det droppen när vi såg blåsorna. Herrn ringde rådgivningen som trodde det var vattenkoppor. Vi fick åka in till akuten på kss,och där träffade vi en underbar läkare.Hon konstaterade att det inte va vattenkoppor och även hon reagerade på hans torra hud som är som ett sandpapper. En bebis ska vara mjuk och len inte sträv och vass. Hon kallade iaf in en jour barnläkare som kom och tittade på honom och konstaterade att blåsorna är en infektion pga hans torra eksem,som antagligen är böjvecks eksem över hela kroppen.Han är så torr så när man rör vid honom och kommer åt med nagel så blöder han. Det är liksom inte normalt!
Men nu har vi äntligen fått hjälp och blivit lyssnade på. Så idag ska dom ringa från hud så vi får komma dit och få en diagnos på vad det är han lider av. Känner att ÄNTLIGEN händer det nåt. Hoppas bara att det inte tar stopp här och nu. Han måste få hjälp och det är NU!


RSS 2.0