Vecka 20

Är inne i en ny vecka.Känns som veckorna går fruktansvärt långsamt,men det gör dom väl egentligen inte. Har tydligen åkt på foglossning,inte alls trevligt.
Idag är det besök hos BM,får se vad hon säger om livet.Har nu 142 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 20 (19+4)Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Kommentarer
Postat av: jeanette

mysigt med bäbis :)

2009-12-28 @ 22:58:14
URL: http://myjanetstory.blogg.se/
Postat av: pysseliten

oj foglossing inte kul jag vet fick det i 4 månaden med Ebba kunde inte jobba ;(( Dö deppig att ha så ont länge . Kan känna va det ibland än ;( Satsa på bälte det hjälpte mig fast man känner sig instängd i det .

2009-12-29 @ 23:42:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0