BeskedetIdag fick jag ett besked vi hade bävat för och hellst sluppit.
För 2 veckor sedan när vi var på hud,togs det prover på allergier. I förra veckan när vi var på hud igen,sa dom att det visade siffror på allergi. Men eftersom han är/var allergisk mot komjölk trodde vi att det var det som visades. Men proverna analyserades ännu mer och nu idag fick vi svar.
Det visade inget på komjölk och andra livsmedel förutom just ägg. Även om det inte visar på komjölk,kan han fortfarande vara känslig mot det. Men ägg är det han är allergisk mot. Så nu är det bara att lära sig laga mat på nytt, lära sig granska matburkar och kakor m.m.. Det är nu livet ändras. Jag slog upp ordet äggallergi och fick ändå mycket information. Men idag ska det ringas dietist och sedan får vi se hur vi kommer "leva" Hamups liv.
 
Min underbara lille älskling,när ska allt lösa sig?Äggallergi

 

Allergi mot ägg är vanligast hos barn. Livsmedelsverket menar att upp till vart tionde barn kan vara allergiskt mot ägg, men att de flesta växer ifrån allergin redan i skolåldern. Ägg är en vanlig ingrediens i livsmedel och används även för att framställa vissa vacciner. Därför gäller det att hålla ögonen öppna om man är allergisk mot ägg.

När man som äggallergiker får i sig ägg reagerar kroppens immunsystem mot proteinerna (äggviteämnena) i ägget. Som äggallergiker ska man därför helt undvika ägg. Är man mycket känslig för ägg kan man reagera bara genom att ta i en äggkartong. Då bör man i vissa fall även undvika kött från kyckling och höns.

Ofta flera symptom

Liksom vid mjölkallergi kan reaktionen vara skiftande. Ett eller flera symptom kan komma samtidigt och med olika intensitet. Symptomen kommer ofta ganska snabbt och vanligast är nässelutslag, eksem, magont, diarré, kräkning, svullnad i ansiktet, klåda i gommen eller luftrörsbesvär.
Vid mycket svår äggallergi kan man reagera så starkt att man får en allergisk (anafalytisk) chock och behöver läkarvård omedelbart.

Produkter som innehåller ägg

Ägg används i många livsmedel, bland annat som bindemedel och jäsmedel. Tidigare har ägg använts vid framställning av lecitin men numera använder man främst soja till det. Ägg används i allt från bröd, kakor och ströbröd till majonnäser, såser, pasta och andra hel- och halvfabrikat. Dessutom används ägg vid framställningen av vissa vacciner.


När du läser innehållsförteckningar ska du utesluta produkter som innehåller lysozym E1105 (ett konserveringsmedel som används i vissa ostar), heläggspulver, hönsäggvita, äggalbumin, ägglobulin, äggula, äggulepulver, äggvita och äggvitepulver.


Kommentarer
Postat av: Marika

Har en kompis vars dotter är äggallergiker! Men det kan växa bort va? Kram på er!!!

Marika & pudlingarna

2010-10-11 @ 14:15:15
Postat av: Sussi

Stackare men nu har ni fått svar, hoppas att det blir bra nu

2010-10-11 @ 14:45:36
URL: http://www.bellaochputte.se
Postat av: Anni

Det växer oftast bort i skolålder vad jag har läst om här på nätet. Så det hoppas vi på att det gör.

Det känns riktigt skönt ändå,att veta vad det är som gör honom så eksemig och torr. Nu är det bara att ta tag i det och göra det bättre. Och det känns skönt som sagt! Allt är ju ovant i början,lite som att lära sig cykla,men när man väl fått in tekniken då går det som hejsan! =) Så detta klarar vi allt av. Det är ju "bara" en allergi,kunde ju varit mycket värre. Kram på er

2010-10-11 @ 15:27:55
URL: http://inredninglitenochstor.blogg.se/
Postat av: Sanna Hyvärinen

Vilken fin header:D

Tänkte fråga om du ville rösta 5 stjärnor på mig här:

http://www.yourmoda.se/klanning2010/?id=13799

Skulle vara jätte snällt, och skulle betyda jätte mycket! Tack på förhand. Puss, ha en fortsatt bra dag :)

//WWW.SOCOSY.BLOGG.SE

2010-10-16 @ 18:53:00
URL: http://socosy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0