Polkakladdkaka
Polkakladdkaka
Kladdkakebotten:
3 ägg
4,5 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
5 msk kakao
225 g smält smör
1 krm salt
Polkagristryffel:
1,25 dl vispgrädde
1 vaniljstång
80g polkagrisar (mixade till ett fint pulver)
200 g vit choklad
Till garnering:
Polkagrisar
1. Kladdkaka: Rör ihop ägg,socker,mjöl,kakao och salt. Till sätt det smälta smöret och rör smeten slät.
2. Häll smeten i en smord och bröad bakform.
3. Baka kakan i 175 grader tills den börjar spricka i kanterna,ca 20-25 minuter.
4. Låt kakan stå i kylen över natten.
5. Polkagristryffel: Snitta vaniljstången längs mitten och skrapa ur fröna. Koka upp vispgrädde,mixade polkagrisar,vaniljstång och frön.
6. Hacka den vita chokladen och slå den heta grädden över. Rör tills tryffeln blivit slät och jämn.
7. Häll tryffeln ovanpå kladdkakan och toppa med polkagrisar. Låt tryffeln få stelna i kylen innan servering.