Dag 222 av 280

Fostrets utveckling - gravid vecka 32 (31+4)Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då
testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under en fullgången graviditets sista sju veckor. Se till att du
äter bra den sista tiden.

Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters medicinska rådgivare

Egna anteckningar: Idag är 58 dagar kvar till det beräknade datumet. Sakta men säkert kommer vi närmare månaden Maj. Har gått på Hanvandeledigt och idag är första dagen utan barnen. Känns konstigt,tomt och tyst.Men samtidigt lite skönt. Har hunnit med massor som man vanligt vis inte hinner med.
Har börjat känna mig piggare i kroppen,orkar mer.Men samtidigt så känner jag mig trött pga Hb't. Pyssel och inredningsugen hela tiden,och det kallas väl att sätta bo. :)
I morgon är det dags för injektion 1 och nästa blir på fredag. På Torsdag är det besök hos BM för att lyssna och mäta. Hoppas kurvan följer som den ska.


Kommentarer
Postat av: Motorcykeltjejen

Vilken söt mage du har! =)

Tack, allt är bara fint med mig!

Själv?

Hörde att Ellie fick en tös, fick faktiskt se en liten bild på nykomlingen! =)

Är glad för hennes skull!Hoppas du får en bra fortsättning på dagen!

Kramar

2010-03-22 @ 14:44:20
URL: http://nakenhunden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0