Baka liten kaka
Chokladfavoriter
5 ägg
4 1/2 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk kakao
2 dl vatten
200 g smör
Glasyr:
3 dl vispgrädde
100 g mörk blockchoklad
kokosflingor eller strössel
Vispa äggen och socker riktigt pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och kakao och rör ner detta i smeten.
Koka till sist upp vatten och smör så det smälter och blanda i det.
Häll smeten i en stor smord och bröad långpanna och grädda i 200 grader tills kakan känns torr (ungefär 25 min).
Låt svalna. Koka vispgrädden med blockchokladen till det tjocknar - det brukar ta 3-5 min.
Bred glasyren över kakan och strö rikligt med kokosflingor/strössel över. Skär kakan i rutor före servering.
Haley och jag hade inget bättre för oss och blev sugna på lite bakning. Så vi passade på att baka en kaka medans Casper vilade. Nu ska vi strax iväg till mamma och bjuda på denna.
Först ska det väckas son och sedan plockas efter dotter. Tänk vad dom hinner med att stöka till på bara någon timme. =)
Ha en fortsatt trevlig dag!
Ser väldigt smaskigt ut, var dom goda?