145 dagar av 280 (51,8 %)
Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.
”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. Generellt är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som
illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig lättare besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.
Tagit ur
babycenter.com

Egna anteckningar: Illamåendet har äntligen tagit slut.Finns lite tendenser då och då,men behöver inte bo på toan längre. Magen blir bara större och större och snart tippar jag banne mig över. Men någonstans där inne så känns det fortfarande inte som det riktigt är sant. Men den känslan kommer nog inte förän bebben är född. Det där med halsbränna och surauppstötningar stämmer fin fint. I tid och otid kommer detta fenomen fram. Men jag har ju bara 135 dagar kvar nu. =)  (Är idag i vecka 20+4 alltså vecka 21)


Vecka 21


Kommentarer
Postat av: jessica

Tack sj:)

2010-01-04 @ 17:47:29
URL: http://jessisdesign.blogg.se/
Postat av: pysseliten

Fick veta idag på jobbet att en av mina kollegor ska ha barn :) Jätte skjo hon är i 5 månaden och vi har inte sett något :)))

2010-01-04 @ 18:18:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0