173 av 280 dagar

Fostrets utveckling - gravid vecka 25 (24+4)


Bild och text är lånad från babycenter.se

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på BVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på
havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas
domnade eller värka. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Det medför att nerver som löper i tunneln kläms, vilket kan orsaka smärta. Handledsstöd kan hjälpa, liksom att ta kosttillskott med vitamin B6. Prata med din barnmorska eller läkare om du har fortsatta besvär och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Egna anteckningar:  Nu har jag 107 dagar kvar. Fast det känns som att tiden går i ultrarapid så är det inte så vidare långt kvar nu. Jag och barnen längtar något grymt efter bebis. Och tycker att den gärna får komma några dagar för tidigt. Men bara några.

Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters medicinska rådgivare

Kommentarer
Postat av: Anonym

längtar inte barnens fader efter bebisen?

2010-02-01 @ 20:22:19
Postat av: Sussi

Magen är så härlig förstår att ni längtar

2010-02-01 @ 20:42:40
URL: http://www.bellaochputte.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0