På-dåligt-humör Dag
Idag har jag verkligen en sådan där på-dåligt-humör-dag.... Denna dag började i och för sig redan igår. Trodde att den skulle vara över idag,men icke sa nicke. Men som tur är vet man ju att denna dag går över så småningom,bara man har lite tålamod. Men usch... När det är en skit dag,vill man bara dra något gammalt över sig och hoppas på att det hjälper. Ne nu ska det slutas klaga,blir ju inte bättre för det direkt.
Igår gjordes det absolut ingenting... Barnen hade en kasta-saker-över-hela-huset dag. Och jag satt som sagt mest och hade dåligt humör.
Idag har jag skjutsat vildingarna till dagmamman,och hade tänkt att passa på att baka om mitt humör tillåter.
Får se framåt dagen om det kan bli en kaka. Mina planer är att baka till dopet. Inte 100 olika sorter kanske,men 1 eller 2.Ska ju ha tårta att bjuda på,så risken är att det blir för mycket med 100 kakor till.
Om ni har något gott recept är det varmt välkommet... Klicka som sagt på Kommentars "knappen" och skriv nåt trevligt!
Pözz och kram
Lovar att när du vaknar i morgon så skinner solen inom dig. Kram
Här är ett litet recept som kanske kunde passa:
Dopmuffins med dragerade mandlar, 24 st (ganska små)
Ingredienser
400 g smör, rumsvarmt
400 g strösocker
finrivet skal av 2 citroner
8 ägg, lätt vispade
400 g extra fint mjöl
Glasyr
350 g florsocker
röd eller blå karamellfärg
24 dragerade mandlar
1. Värm ugnen till 180°. Placera 24 pappersformar i muffinsplåtar.
2. Rör smör, socker och citronskal i en skål tills konsistensen blivit lätt och luftig. Häll i äggen, ett i sänder, under kraftig omrörning. Tillsätt mjölet och vänd ner det i blandningen med en stor metallsked. Fyll pappaersformarna till hälften med muffinssmeten.
3. Grädda muffinsen i 20-25 minuter eller tills de har höjt sig, blivit gyllenbruna och känns fasta. Flytta över dem till ett galler och låt dem svalna.
4. Glasyr: Sikta ner florsocker i en skål. Tillsätt 6-8 teskedar hett vatten och rör om tills blandningen blivit len och tillräckligt tjock för att täcka baksidan av en träsked. Doppa en provsticka i den röda eller blå karamellfärgen och rör sedan runt den i glasyren tills den fått en jämn rosa eller ljusblå färg.
5. Bred glasyr över muffinsen. Garnera med en dragerad mandel och låt stelna i ungefär 30 minuter innan du serverar.