Dag 260 av 280 - Det närmar sig

Fostrets Utvevkling - Gravid vecka 38 (37+0)


Skrivet för Sverige Godkänt av BabyCenters medicinska rådgivare
Visa källor Göm källor

Vet du om det är en pojke eller en flicka? En ledtråd är bebisens vikt – pojkar tenderar att vara något tyngre än flickor. Vid 39 veckor väger de flesta bebisar 3- 3,2 kg, men fortsätter bygga upp underhudsfett som kommer att hjälpa dem hålla värmen efter födelsen. Alla inre organ finns på plats och är färdigutvecklade, men lungorna tar längst tid att mogna helt. (Det kan till och med ta några timmar innan din bebis andningsrytm stabiliserats efter förlossningen.)

Undrar du vilken färg bebisen kommer att ha på ögonen? De flesta kaukasiska bebisar föds med mörkblå ögon, men det kan ta flera veckor eller till och med månader innan deras verkliga ögonfärg syns. Den nyfödda bebisens ögonfärg kommer inte att hålla i sig – den påverkas av det ljus som den utsätts för efter födelsen. De flesta afrikanska och asiatiska bebisar har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln och får sin slutgiltiga ögonfärg efter sex till tolv månader. Barn med blandat ursprung får ibland oväntad och mycket vacker ögonfärg!

Läs mer om vad du har framför dig under
Nyfödda bebisar så att du är beredd.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.


Egna anteckningar: Nä ingen bebis har dykt ut än. Och här går jag som en vandrande mega boll! Magen hänger numer rakt ner i backen och att böja sig ner är det inte tal om längre. Humöret är då inget att leka med och nu önskar jag verkligen att det var över. 20 dagar kvar och just nu känns det som 20 dagar för mycket. Snälla rara älskade där inne.... KOM UT!!!!

Kommentarer
Postat av: martina

Usch, inte avundsjuk alls... Sista veckorna är verkligen skitjobbiga. Fast lite avis är jag, på att du snart ska få vara med om en förlossning igen! Jag skulle kunna föda hur många ungar som helst, det är så häftigt!!

2010-04-29 @ 18:45:03
URL: http://martinas.myshowroom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0