Dag 254 av 280

Fostrets utveckling - gravid vecka 37 (36+1)Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är cirka 50 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 2,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.

A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).

Ungefär vid den här tiden börjar många kvinnor bli oroliga för att de inte kommer att känna igen när förlossningen börjar. Läs mer under
Förlossningen.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Skrivet för Sverige Godkänt av BabyCenters
medicinska rådgivare
Visa källor


Egna anteckningar: Då har man varit på Bm besök. Allt såg bra ut och bebben förljer sin kurva bra.Ligger något över.
Hjärtljuden låg idag på 138.Huvudet har nu snart legat neråt i 9-10 veckor,och är nu ruckbart om man är lite "hård" i nyperna. =)
Mitt järnvärde ligger nu på 98 och jag fortsätter med injektionerna 1 gång i veckan. Så som sagt såg allt topp ut. Hoppas det håller sig så till slutet.
Har börjat bli illamående igen,och det känns ju mindre kul.Men det är ju inte jätte långt kvar,26 dagar till BF för att vara exakt. Så det är väl bara att stå ut. Sammandragningarna kommer tätare och oftare.Och gör ibland ondare. Så det är ju på G iaf. =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0