Dag 239 av 280

Fostrets Utveckling - Vecka 35 (34+0)Nu väger bebisen nästan 2,5 kg och är ungefär 45 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och mycket mer bebis i din livmoder (som har utvidgats till 1000 gånger sin normala volym) och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig
andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Försök ställa dig på alla fyra om du vill ta djupare andetag. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.

Har ni fortfarande ingen namn till bebisen? Sök namn
här om ni vill ha nya idéer.

Nu vill förmodligen barnmorskan träffa dig varje vecka ända fram till förlossningen (eventuellt varannan om du är omföderska).

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.


Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters medicinska rådgivare

Egna Anteckningar: Ännu en ny vecka och nu börjar det faktiskt kännas ganska okej. Har ju inte så många veckor kvar trots allt. Har nog efter 3 graviditeter kommit fram till att det kanske inte är min grej att vara just gravid. Även om det nu råkar vara just min 3:e.
Graviditeten med dottern var inga som hellst problem och tiden knallade på. Men med Sonen blev allt jobbigt från början. Kikade nog in på honom genom UL ca 6ggr pga strul. Denna graviditeten har varit snäppet bättre,men ändå jobbig med injektioner och foglossning. Men nu ser man iaf ljuset och snart får man äntligen hålla i det 3:e underverket. Att äntligen få slippa denna oro att något ska vara fel på bebben. Oron blir nog varken bättre eller sämre hur många barn man än burit på. Men denna gången har det varit värre på den fronten.
Som sagt så var det BM besök idag. Hjärtljuden var på 144 och bebben ligger förmodligen med rumpen på höger sida.(Jag och BM som trodde vänster till idag) Huvudet har nu legat neråt sen ca 8 veckor tbx men är fortfarande ruckbart,som det kommer vara till det är dags. Kurvan följs fint och det finns inget att klaga på. Har 41 dagar kvar till beräknat datum!


Kommentarer
Postat av: jessica

shit vad magen har vuxit, jag blev chockad när jag såg bilden;P

2010-04-08 @ 20:07:46
URL: http://jessisdesign.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0