Galna liv......


Bild: Privat

I söndags var det 1:a advent och här hemma "pyntades" det och gjordes jul fint.
I fönstren hänger julgardinerna strykna och upplagda. Julstjärnor till en förbannelse är upphängda. Några tomtar tittar fram i hyllorna och adventsljuset är tänt. Snön ligger vit på taken och snökaoset är vaken...
Nu är julen här och folk springer runt som galna och letar klappar. "Sparkar" sig fram med vagnar och ben för att försöka hitta just den där klappen barnet önskat sig såå... Man hugger/köper gran för att sedan hänga pråliga kulor och ljus i den,lite glitter hör julen till. Köken luktar pepparkakor och saffran,i munnen smakar det julmust och annat gott. Snart är det den 24:e och klapparna vi kämpat för,öppnas och sedan glöms bort. Och nästa år är det dags igen för "slagsmål" över klapparna,julmat,gardiner,stjärnor och alla dessa tomtar som pryder våra hem.
Ja nu är julen här igen!


Innan det är försent!

Världen är helt galen ibland... Människor som mår dåligt,men som sällan får någon hjälp. Folk som runt omkring "skriker" men hjälpen kommer aldrig. Inte ens när det är försent kommer den. Vi lever i ett sjukt sammhälle som är blint. När ska världen ändras och få synen tbx?
När ska vi få hjälp utan att det slutar illa?

Det är upp till alla oss att få vår jord att "fungera"...
Det är vi själva som bestämmer hur våran värld ska vara.
Är det då så här vi vill ha den?


Glimten av en trapp

Här har det inte varit någon större aktivitet på ett bra tag. Under tiden det har varit tomt här,har vi grejat hemma. I förra veckan fick herrn ett ryck (hade förmodligen lessnat på mitt tjat) och började med projekt trappa.
Och i helgen var det dags för målning. Färgen var inte direkt luktfri så vi fick bosätta hos mina föräldrar. Tack snälla rara Mamma och Pappa...

Båda blev riktigt nöjda med valet av färg och nu är det bara "golv" som ska dit. Sen är den färdig!


Före


Efter


Besiktning

Hampus gick allt igenom Bvc-besiktningen idag. =) Sköterskan som var med tyckte dock han var lite torr... Torr? sa jag... Det här är BRA mot vad det brukar vara! Nu kan dom reagera minsann,nu när han är lite "halvtrorr" men inte när han var som ett riktigt grovt sandpapper. När vi tog upp det då,då fick vi bara till svar: Smörja bara... Ja hallå,går ju verkligen skit bra med det!
Han har iaf gått upp och väger nu 6845g han följer sin kruva och går sakta men säkert upp. Så den nya maten gör nog susen.


Bild lånad av: Barntavlor.se

Ja annars så är det som vanligt full rulle på barnen här hemma. Dom har varit hemma i ca 1 timme och redan ser det ut som hej kom och hjälp mig här nere.. Casper lyckades på ca 10 min att välta ut korgen med leksaker,göra sönder min kära nappburk och tjata ca 20 ggr om att få bada. Haley har hunnit med att springa omkull 3 ggr och även hon tjata om badning.
Hampus ligger mest och sjunger så vackert. Han klagar då aldrig! =)
Planerna är att ta barnen och stoppa dom i badet,pyssla lite på övervåningen när dom ändå badar där. Och sedan kvällsmat,bompa och sen säng. Herrn pysslar på annat håll idag,så idag är det jag som håller ställningarna här hemma. Är lagom trött och grinig sen när herrn kommer hem! =)

Nä om man ska ta tag i plockandet så dom kan få bada en sväng!
Puss och kram


Syskonkärlek



Igår var det dags för en sådan där syskonkärleksdag... Allt kan verkligen vända på en minut.
Haley har kommit in i en bära-och-putta-min-bror period. Och igår var olyckan framme.
Casper red på Hale's rygg när hon fick för sig att hon inte alls ville ha honom där längre. Hon gör ett kasst och då kommer olyckan och slänger av Casper rakt in i soffbordet. Casper skrek och jag tröstade honom,han la sig i soffan en stund,men ojjade sig väldigt. Då upptäckte jag det lilla jacket i bakhuvudet och blodet på hans tröja och hand. Så det var bara att ringa rådgivningen och åka in till sjukhuset. Dr limmade och nu är Casper hel och fin igen! =) Underbara barn,när ska ni lära er och lyssna?

Idag är det dags för dagmamman igen,som jag har längtat! =) Vid 13 åker jag och Hampus till BVC för läkartid. Hoppas hoppas att han har gått upp som han ska,men kan känna att han har gått upp i vikt iaf. =) Börjar bli så där härligt tung!
Ska försöka ta mig an Haley's härliga överfulla byrå,nu ska urväxta kläder ut! =)

Nu ska det tas på barn och härjas här hemma. Har en härligt go bil som måste bli isfri oxå!
Puss och Kram


En liten pojke...



För 6 månader sen kom det en liten pojke till våran jord. En pojke med stora blåa ögon och med lite lite hår.
För 6 månader sen fick vi höra hans första andetag,höra hans första skrik,för första gången fick jag hålla honom varm i min darrande famn. Namnet var redan bestämt,en Hampus hade Pappa beställt.
Idag är denna lille pojke stor han har tår och fullt med hår. 2 små vita korn sticker nu upp,ja han har fått tänder!
Ditt leende gör mig alldeles varm och ditt skratt får mitt hjärta att få fnatt.
Du blir så stor och lär dig nya hyss,du är vår son och vår bror. Vi är så glada att du finns här hos oss.

Kärleken till dig och dina syskon är oändlig.


Den har försvunnit



Av någon anledning (som inte ens jag har en aning om) har lusten för bloggning försvunnit.
Jag hoppas att den inom kort kommer tbx,kanske i morgon,kanske en annan dag.
Kommer tbx kommer den göra,det kan jag säga redan nu. Men när är den största frågan just nu!
Jag hoppas ni kommer stanna kvar under denna "resa"...

Tack alla läsare för att ni finns och stöttar!
Puss och Kram


Jösses Amalia



Vad tiden susar förbi fort... Hampus är snart 6 månader och hejsan vad vild han har blivit. Han är fortfarande lika lugn och snäll,men väldans massa "spring" benen och lilla kroppen går i ett. Här kan man inte sitta still inte... =)
Finns ju bättre saker att göra än att sitta fint i knät.

Min lille skrutt börjar bli stor!


Polkakladdkaka



Polkakladdkaka

Kladdkakebotten:
3 ägg
4,5 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
5 msk kakao
225 g smält smör
1 krm salt

Polkagristryffel:
1,25 dl vispgrädde
1 vaniljstång
80g polkagrisar (mixade till ett fint pulver)
200 g vit choklad

Till garnering:
 Polkagrisar

1. Kladdkaka: Rör ihop ägg,socker,mjöl,kakao och salt. Till sätt det smälta smöret och rör smeten slät.
2. Häll smeten i en smord och bröad bakform.
3. Baka kakan i 175 grader tills den börjar spricka i kanterna,ca 20-25 minuter.
4. Låt kakan stå i kylen över natten.
5. Polkagristryffel: Snitta vaniljstången längs mitten och skrapa ur fröna. Koka upp vispgrädde,mixade polkagrisar,vaniljstång och frön.
6. Hacka den vita chokladen och slå den heta grädden över. Rör tills tryffeln blivit slät och jämn.
7. Häll tryffeln ovanpå kladdkakan och toppa med polkagrisar. Låt tryffeln få stelna i kylen innan servering.


Besöken

Igår besökte vi barnmedicin här i stan för att göra pricktest... Han testades för hund,katt,fisk,ägg,komjölk och även en sak till slank ner,men minns tyvärr inte vad det var. Han visade inte på något annat än just ägg. Hund visade han inget på och gissa hur glad jag blev! =)
Och idag var det besök hos dietisten på KSS. Vi har fått ny mat som vi ska testa ca 1 vecka,för att se om det är nutramigenet han inte klarar av. Så nu blev det
Neocate han ska pröva. Han äter det,men ser lite fundersam ut. =) Får hoppas att den gör eksemen bättre eller att dom försvinner. Men tvivlar tills jag ser förbättring.

Min snälla söta mor har även beställt 2st kokböcker med recept utan ägg och mjölk. Så här ska det bakas och lagas mat.. =) Tack älskade söta du!!!

 

Upptäckte föresten igår att skrutt snart får sin andra tand! =)
När dom gjorde testet igår skrek skrutt och då tog jag mig allt en liten titt i munnen. Till min förvåning såg jag något liiiitet vitt sticka upp. Så snart så har han 2 små söta riskorn. =)

Här är det livat just för tillfället så nu ska jag försöka lugna dom för en stund!
Ha en mysig Torsdags kväll!
Puss och Kram


Nu är den här......


Då var den här... Hampus första tand!
Låg och myste med skrutt igår och tyckte jag skymta något vitt,men tänkte inte så mycket mer på det. Samtidigt tyckte jag att hampus greja med tungan så konstigt. Tog mig en liten kik,och mycket riktigt där var den! Hans allra första tand!! =) Efter 5 månader och 18 dagar dök den upp.. Haley fick sin första runt 7-8 och Caspers kom senare, runt 8-9 och då slog han till med 4 på en gång. Tänk att man kan få en liten tår i ögat över en liten tand. =) Men det var just det jag fick,en tår! Nu är han inte längre bebis,nu är han stora pojken...
"Grattis min älskade skrutt"


BVC besök...



Idag var det dags för BVC besök med Hampus. Nu väger han 6640g och börjar gå upp som han ska. Jag hoppas det håller i sig. Eksemen börjar komma tbx och nu är han torr i huden igen. =( I morgon är det dags för allergitest på barnmedicin här i stan. Låter kanske dumt,men jag hoppas faktiskt på att testen ska visa något. Så vi kan få svar på vad det är som är felet. Ska ta upp lite mer bekymmer,så det känns skönt att få komma dit. På Torsdag ska vi till Dietisen på KSS och prata mat m.m... Full rulle här hemma med andra ord. Hinner fasen inte med att tänka ens känns det som. Helt matt och trött och snart rinner det över. Ja ibland är det skjutton inte lätt att vara Mamma. Men samtidigt så är det rätt underbart! =)

Nu ska jag strax bädda rent efter Hampus spy-olycka som han la i våran säng i morse. Allt som han fick i sig och lite till kom upp. Sen ska det hämtas barn!
Ha en trevlig Tisdag!!!


5 dagar



5 dagars uppehåll och 5 dagars tråkblogg... 3 barn kan suga musten ur en precis som 1 barn kan göra. Men det är bara att räkna till sisodär 300 och bita i det sura. Men jag ska inte klaga jag har ändå världens underbaraste och bästaste barn,även om det kan bli lite väl mycket ibland. =)

I onsdags var jag och Jessica på
Gekås i Ullared. Mycket folk,men som tur var ingen kö. Plånboken godtog dock inte så mycket shopping men lite blev det allt.Tyvärr mindre än vad jag hade velat. Hittade mycket kläder till lille Hampus,men blev en Alfons dress,en body och en luvtröja. Casper fick strumpor och pyamas. Haley fick 2 tunikor strumpbyxor och pyamas. Sen fick dom även var sin leksak och inhandlade även en "bilmatta" som dom kan ha i hallen. Jag hittade lite kläder oxå,men inte värst mycket. Mannen fick bara underkläder och köpte även en farsdags present. Barnen fick vara hos Ellinor och hade det mysigt. En bra dag,fast det tyckte nog inte direkt kroppen. =)

Torsdagen var vi hemma och var sjuka. Casper var inte den piggaste fisken i vattnet,men Haley hon klättrade över allt. Vi fick även besök av 3 barn och 1 Mamma på eftermiddagen! Fikade med glass och vi mammor tog en kaffe.

På Fredagen lämnade jag och pojkarna Haley i lokalen så hon fick "klättra" av sig. Pojkarna och jag tillbringade dagen med lek och mys. På eftermiddagen när vi hämtat Haley åkte vi in till Jessica. Vi gick till bibblan och lånade lite böcker,och sedan for vi och handlade.På kvällen var det dags för 30 års kalas hos herrns bror. Och sedan blev det sängen.

På Lördagen blev det frukost på mumma med "tjejerna" på morgonen. På eftermiddagen fick vi åka in till sjukhuset med Casper,då han klagat i några dagar på ont i "poppen".. Efter mycket fjäskande blev det äntligen jakpot i muggen,men dock visades det inget på provet. Men det analyseras vidare,men fick medicin för urinvägsinfektion.

På Söndagen åkte vi och badade på Arenan i skövde. Hampus var med och tyckte det var riktigt kul. Han somnade till slut i barnstolen i omklädningsrummet. =)

Och idag har vi varit hos Mamma och myst. Ska försöka få lite ork och ta mig till Jessica ikväll. Kan behövas lite tid för sig själv. =)

Ja så har det sett ut för oss dessa dagar jag inte skrivit. Får hoppas veckan blir lugn men ändå smått händelserik.

Ha en fortsatt trevlig Måndag!


RSS 2.0