Mamma liv och paket på posten

Då har manlagat mat,ätit mat,tagit bort efter maten och plockat ur och i diskmaskinen. Casper har gett Wilma mat och Haley har fått en dille på att tjata. Härliga Mamma liv... =) Älskar det,även om det kan vara rätt jobbigt och långtråkigt ibland. Men barnen är det som betyder mest och jag älskar dom!

Skulle köpt fjädrar till Casper's påskris igår,men det flög ur minnet totalt.Men har iaf fått lite påskfint i hallen,med ris,ägg och fjädrar.Är inte alls mycket för att pynta till påsk,men lite kan vara kul att ha!


Fick ett litet paket på posten idag. =) Inte till mig dock,men ett väntat paket.

Dessa Molo skor fanns i paketet. Har blivit helt inne i Tradera och nu när jag inte haft så mycket för mig,har jag dessvärre haft mer tid för just Tradera. =) Vann dessa nya Molo skor till Casper. Perfekta vårskor. Dom blir fina på sonens små fötter! Man kan komma över rätt billiga nya märkes saker.Finns allt från himmel och jordfräs!

Ska strax bege oss iväg för lite vänskap. Kan behövas ibland. =)


Dåliga dagar=skit


Ännu en dålig dag. Vaknade och hoppades på att denna dagen skulle bli lite bättre. Yrseln,illamåendet och tröttheten försvann inte idag heller. Snurrar och känner mig alldeles varm.
Lyckades ta oss till jobbet och bjuda på kakorna jag stod och bakade kl 22 igår kväll. Kom hem sent från städningen av bilen,och sedan var det bara att ta tag i kvällsmat,lägga barn,baka och hänga tvätt. Kvällen blev lång och sen,men har sovit ganska bra i natt iaf. Inte varje natt det!
Var riktigt kul att träffa "alla" igen. Trots att det bara är några veckor sen så känns det som en evighet sen.
Nu står kycklingen i ugnen och sedan ska vi bege oss till Ellie på ett besök.
Får hoppas barnen orkar hålla sig någorlunda vakna. =)

Nu ska det kokas ris och skära sallad.
Ha en fortsatt trevlig dag!


Trötta älsklingar

Blev ändrade planer. Mina små snuttisar somnade gott i soffan. Så nu sitter jag här mellan dom och väntar på att klockan ska gå några minuter till,så jag kan väcka dom. Sen får det bära av och städa bilen. Den behöver lite omvårdnad den med. Behöve skaffa mig en mini buss med "alla" mina småttingar sen. =) Men det får vänta ett litet slag.

Ni får ha en fortsatt trevlig Tisdag!

 

 


Babblande

Blev inte så mycket bloggande igår. Mådde inge vidare när jag kom hem från sjukhusbesöket igår. Tror järnet tar mer skada på min kropp än nytta känns det som. Har inte blivit det minsta pigg utav det,är mer yr än normal där uppe och fortfarande trött och grinig. På kvällen orkade jag lite mer,då blev det en tripp för att "fånga" påskris. När barnen lagt sig pyntades detta och sattes upp nya gardiner i köket.
Idag har vi tvättat och varit ute på baksidan och planterat blommor. Strax ska vi bege oss till staden och sedan städa bilen.
I morgon ska vi försöka ta oss till mitt jobb vid 10-fikat. Sedan blir det ev. kikning på Ellie's underverk.Tjuvkikade iofs i söndags,men då hade vi inte presenten med oss.Lika söt som sin mor. =)
Vad händer för er denna vecka då?Något trevligt påskärende? =)

Har som sagt inte så mycket vettigt att skriva om nu för tiden.Men det blir nog andra bullar inom kort.
Än så länge får denna blogg bli en babblande mamma blogg =)


Måndagen

Även denna helgen har varit bloggfri,har blivit lite av en tradition. =) Ne,men på helgerna prioriterar man lite annorlunda än på vardagarna.
Helgen har iaf tillbringats det mesta i en bil och med ömma fötter. Herrn fick för sig att fjeska lite och körde oss till Ullared för att gå på gekås. =) Jag har väl inte haft det bästa humöret det sista,så han ville göra mig lite glad. =)
Barnen var hos mormor och morfar medans vi slogs med resten av sveriges befolkning. Det blev ärligt talat inte så mycket inhandlat. Känns som det blir kaos i huvudet och man köper det man hittar och behöver mest.
Det blev iaf regnkläder till barnen,lite sommarkläder,bebis saker,och en lykta. Det blev väl lite annat smått och gott oxå,men det är sånt man inte lägger på minnet. =) Lägger upp bild på detta senare.

Ska alldeles snart ta på mig mitt glada humör och bege mig till sjukhuset för att ligga där i 40 min och glo.
Sen ska jag införskaffa mig ett par blommor och plantera dessa i krukan som köptes igår. =)

Nä nu rusar tiden iväg. Ha det så bra så länge!
 


Dagens äventyr


Idag har det varit en dag full med "äventyr". En riktig rolig dag.
Gick upp tidigt och åt frukost. Tog sedan en promenad för att leka och umgås med E och hennes son A. Blev bjudna på våfflor denna dagen till ära. =) Mysigt och gott.
Sen lämnade jag och Haley av Casper hos mamma och sedan var det dags för BM besök. Allt såg bara prima ut och bebben där inne växer som den ska. Följer sin kurva så fint så.
Åkte och hämtade sonen och sedan blev det ett litet bad för barnen. Och nu ligger dom och sussar.

I morgon blir det Lokalen för barnen och för mig blir det sjukhusbesök och ännu lite järn i kroppen. Sedan ska det försökas hinnas med ett skövde besök för att kika på lite vår skor. Har mina uggs som jag bokstavligen slitits ut av mina tunga fötter,och nu börjar det bli en aningen varmt med dessa. Annars blir det Fredags mys och helg planering.

Ska försöka få min otäcka eld i halsen att ge sig,undra om stå på huvudet kan hjälpa?
Ha en fortsatt trevlig kväll!


Dag 225 av 280

Fostrets utveckling - gravid vecka 33 (32+0)

Då var det dags att gå in i ännu en ny vecka. Skriver lite oregelbundet nu,men så får det bli.


Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska
vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän
förlossningen börjar. Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ("naturliga") metoder.

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k
ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters medicinska rådgivare

Egna anteckningar: Idag är det BM-besöks dags och vi ska dit i eftermiddag. Jag hoppas att bebben växer som den ska och att allt är bra där inne. Ibland önskar man sig en tittlucka så man kan ta sig en kik för att se om allt står rätt till. H*n har väldigt mycket hicka där inne,en väldigt obehaglig känsla när det hickas. Enligt BM är hicka ett tecken på en aktiv bebis.I morgon är det åter dags för järnet. Gick bra i Tisdags,gillar dock inte nålar men har börjat vänja mig nu. Långtråkigt att ligga där ensam med dropp och bara vänta på att "burken" ska ta slut. Men detta är ju snart över så det är ingen idé att klaga. =) Vi längtar efter dig lille babin....


Sovande barn

 

Då har man sovande barn och ett tyst hus. Sitter här och funderar på att göra något nyttigt(förutom att tvätta som tvättmaskinen håller på att göra). Eller bara slappa och kika på ointressanta tvprogram.. Det tåls att tänka på en liten stund till.
I morgon är det dags för BM besök igen. Mäta och lyssna på lilla livet. Idag har h*n en aktiv boxningsdag. Grejar för fullt där inne. Känns en smula obehagligt,fast inte på ett dumt sätt.Men smatidigt inte så trevligt heller.
Jag hoppas iaf att allt är bra där inne och att vi kommer få träffa denna varelse inom kort. Människo kroppen är bra underlig. Tänk vad vi kan skapa egentligen. Helt otroligt.
Ska inte tråka ut er mer med mitt babblande.Ska återgå till tven och livet utanför burken :)
Sov så gott alla där ute!


Baka liten kaka



Chokladfavoriter

5 ägg
4 1/2 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk kakao
2 dl vatten
200 g smör

Glasyr:
3 dl vispgrädde
100 g mörk blockchoklad

kokosflingor eller strössel

Vispa äggen och socker riktigt pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och kakao och rör ner detta i smeten.
Koka till sist upp vatten och smör så det smälter och blanda i det.
Häll smeten i en stor smord och bröad långpanna och grädda i 200 grader tills kakan känns torr (ungefär 25 min).
Låt svalna. Koka vispgrädden med blockchokladen till det tjocknar - det brukar ta 3-5 min.
Bred glasyren över kakan och strö rikligt med kokosflingor/strössel över. Skär kakan i rutor före servering.

Haley och jag hade inget bättre för oss och blev sugna på lite bakning. Så vi passade på att baka en kaka medans Casper vilade. Nu ska vi strax iväg till mamma och bjuda på denna.
Först ska det väckas son och sedan plockas efter dotter. Tänk vad dom hinner med att stöka till på bara någon timme. =)

Ha en fortsatt trevlig dag!


Kan man begära mer?


Jag och hunden trotsade regnet och tog en promenad med grannen. Känns skönt att komma ut och umgås lite med trevligt sällskap. Gör ju inte så mycket annat än att bara sitta här tyvärr.
Hade jag haft andra val hade jag garanterat valt bort detta. Börjar lära mig att man är alldeles för snäll ibland. Gör allt på andras villkor och utav vilken anledning då?
Man verkar inte få så mycket tbx ändå. Om man bara kunde ha lite stake i sig och göra som alla andra. Men som sagt är man alldeles för snäll och går med på det mesta. Bara för att få känna det den där vänskapen man alltid velat ha.
Men jag ska väl egentligen inte klaga,jag har allt det andra man behöver i livet. Mina barn och herrn i mitt liv. Vad mer ska man begära? Man blir kanske aldrig nöjd,och det finns dom som har det ännu "värre".

Nu ska jag ta mina klagande tankar och byta om,bege mig till staden och ta ut medicinen.Sedan till sjukhuset och ligga där i 1 timme. Sen blir det myskväll med dom små!
 


Ingen bra början på dagen....



Idag är humöret verkligen inte på topp. Kroppen känns konstig och verkar som det är något konstigt på gång.
Halsbrännan har gjort natten till ett rent h*ete och jag känner mig verkligen desperat att få bort den. Dricker Samarin som om det vore dricka har provat tablett från apoteket,men det var ju bara att slänga pengarna i sjön.
Någon som har tips på effektivt halsbrännedödande medel?
Kan lova att jag kommer få ett hårigt barn. Så här mycket halsbränna har jag nog aldrig haft.

Får se hur dagen fortsätter.Bättre än denna början hoppas jag.


Inte många timmar kvar


Inte många timmar kvar på Måndagen. Fast jag inte gjort något vettigt mer än att bara vara här hemma och grejat,så känns det ändå helt okej. I morgon blir det lite mer aktiviteter som, lämna barn,promenad med en granne,vårdcentralbesök och hämta barn. Inte jätte mycket planerat,men ändå lagom.Sjukhusebesöket kommer ta ett tag så det hinns ju inte med mer tyvärr. Sedan får vi väl se vad som händer resten av veckan. Någon som är sugen på att umgås,så är det ju bara att säga till. =)
Ska försöka hinna med bakning och sedan besöka jobbet i veckan. Det är väl det som händer än så länge.

Ska kika lite på nätet och sedan blir det skumbad och sängen.
Ha en fortsatt trevlig kväll


Dag 222 av 280

Fostrets utveckling - gravid vecka 32 (31+4)



Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då
testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under en fullgången graviditets sista sju veckor. Se till att du
äter bra den sista tiden.

Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters medicinska rådgivare

Egna anteckningar: Idag är 58 dagar kvar till det beräknade datumet. Sakta men säkert kommer vi närmare månaden Maj. Har gått på Hanvandeledigt och idag är första dagen utan barnen. Känns konstigt,tomt och tyst.Men samtidigt lite skönt. Har hunnit med massor som man vanligt vis inte hinner med.
Har börjat känna mig piggare i kroppen,orkar mer.Men samtidigt så känner jag mig trött pga Hb't. Pyssel och inredningsugen hela tiden,och det kallas väl att sätta bo. :)
I morgon är det dags för injektion 1 och nästa blir på fredag. På Torsdag är det besök hos BM för att lyssna och mäta. Hoppas kurvan följer som den ska.


Måndag

Ja då börjar min barnledighet. Lämnade barnen vid 9 och ska hämta dom vid 16 tiden. Just nu njuter jag av tystnaden här hemma. Det enda som hörs är Wilmas suckande då och då. =) Misstänker dock att när det gått några timmar börjar jag sakna dom.
Hunnit med rätt mycket redan. Bäddat sängarna,städat upp efter barnens morgon lekning,stoppat in tvätt i maskinen,plockat ur och i diskmaskinen. Och snart har jag tänkt ta en liten promenad med hunden.

I helgen har jag och barnen tillbringat mesta tiden själva. I lördags inhandlade vi vårjackor. Lika bra att passa på innan utbudet försvinner. Sen åkte vi till mina föräldrar och åt mat. På söndagen hanns det med massor. Färgade håret,städade på övervåningen och fick upp mina tavlor i sovrummet. Sen när åkte vi iväg för att inhandla present till vännens bebis. Haley har valt med omsorg. =)

Det var allt jag hade att erbjuda för stunden. Kommer säkert mer inlägg under dagen. =)


Nu har kommit en tös....


Igår kom äntligen storken efter 11 dagars övertid. Vännen Ellinor blev mamma till en liten flicka. 
Grattis älskade vän!

 

Ett nyfött barn

Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött
- ut kom en liten mänska
som ingen förut mött!

Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är sällsamt vis och klar.

Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma.

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.

Av: Siv Andersson


Fuskstart....



Idag har vi fuskstartat med påskris i Haley's rum. Haley har valt färgerna själva och pyntat riset med.
Känns lite tidigt eftersom det är ca 2 veckor kvar.Men något måste man ju få fuska i. =)

Annars så har vi handlat bland alla galna människor på Willy's. Trodde inte det skulle vara så mycket folk kl 10:30,men ack vad fel jag hade. Det är bra konstigt att dom som har mest bråttom inne i affärerna är pensionärer. Men det faller aldrig fel att man får sura blickar,och kundvagnar i baken om man inte skyndar sig fram. Varför har dom så bråttom???
Det brukar inte vara det roligaste att handla med 2 barn,men idag var Haley's helt underbart snäll.Så fast Casper var grinig och strunta i vad jag sa,så var det ändå en fröjd att handla med dom.
Nu vilar Casper i sängen och Haley kikar på film. Jag sitter här och har ett halvt öga på förlossningskliniken. Sådant program man INTE ska kika på när man är gravid. Men samtidigt väldigt intressant.

Hade planerat björkrisplockning,men vet inte om det blir så än.Får se hur vädret är och om damen orkar. Annars får vi se vad som hittas på.
Vad ska ni göra i helgen då?


Sista dagen och dåligt besked.

Ja idag var den sista dagen på jobbet. Tjatat om det mycket och nu är den verkligen här. Känns redan tomt och saknar redan alla. Men har inte tänkt försvinna för alltid och kommer allt att hälsa på. Så lätt slipper ni mig inte. =)
Fick även besked på proverna jag var och tog i måndags.Tyvärr så visade dom att mitt Hb bara går ner mer och mer och att det tyvärr går för snabbt. Den 11/3 hade jag 93 i hb i måndags hade jag 90 och då har jag ändå tagit dubbel dos sen torsdagen. Så nu blir det alltså samma visa som med sonen.Jag ska få injektioner 2ggr i veckan,med start nästa vecka. Hur länge jag ska hålla på vet jag inte riktigt än,men det lät som att det skulle vara i 4 veckor.Och sedan nya prover igen. Så vi får hoppas jag hinner få alla innan bebben dyker upp. När jag ändå hade BM på tråden tog jag upp mina sammandragningar,och antagligen tål jag inte Niferexen.Man kunde tydligen få sammandragningar av detta. Så nu får vi hoppas att dom håller sig lugna.

I morgon är vi ju som sagt lediga.Och vi ska försöka komma upp i tid för att handla lite god mat. Om inte den gravida fött i natt ska vi dit och plocka påskris och ta promenad. Om det nu inte regnar och blåser för fullt. Då får det bli något annat. =)

Nu ska det bli mys framför tven med popcorn och lite annat onyttigt. =)
Ha en fortsatt trevlig kväll!!


Sega Sega dag

Sega sega dag. Varför rullar timmarna så sakta när man inte gör ett fän på dagen?Det är väl då tiden ska susa förbi. Har bara lagat mat och gjort alla vardagssysslor och sedan tagit det lugn och vilat. Peppar peppar så har sammandragningarna inte kikat fram en endaste gång idag.Så det kanske var allt kroppen och bebben behövde,en segar-dag.
Barnens feber har fortfarande inte setts till under dagen så än så länge kan man se ljuset. Och morgondagens jobb. Hade tänkt baka,men eftersom orken flygit bort med vilandet,så får jag ta mig i kragen nu ist.



bild lånad av: hemmakanalen.se
Pratade om att vi skulle kika på tapeter idag. Ja,jag har redan lessnat på mina tapeter här hemma. Sovrummet är jag tyvärr minst nöjd med,och det är det rummet jag vill vara mest nöjd med. Trivs jag inte sover jag kasst.
Nu har vi guld tapeter och en svart medaljong tapet. Ihop med våra mörka möbler bildar det en stil jag tyvärr inte har. Jag har alltid velat ha mörkt,men nu är jag mer inne på ljust och mörka möbler. Jag vet,jag är rätt kräsen. Men man måste ju samtidigt trivas. Har blivit riktigt inrednings och pyssel sugen. Vill bara göra om och piffa upp hemmet med glada och fina färger.

Nu måste jag få busarna att sitta still. Får ta mig i kragen och baka den där kakan!


Onsdags morgon har guld i mun.....

God morgon,eller ska man säga god förmiddag.
Har varit vaken sen 7 i morse då gossen inte längre ville sova. Märks att energin börjar komma tillbaka och att dom börjar bli smått galna av att bara vara hemma. I morgon ska det bli jobb,om det nu inte visar sig att febern kommer tillbaka. Bäst att hålla tummarna. I morgon är det min sista dag på jobbet ett år framöver.Så idag hade jag tänkt att baka något gott för att ta med mig och "fira" att dom inte längre behöver stå ut med mig. =)Känns tomt i hjärteroten,men har ju bara ca 10 min med ben och 2 min med hjul att kika förbi,om livet blir allt för tråkigt här hemma.

Utanför råder det något konstigt väder,dimma och snön hänger i luften.Har börjat bli bortskämd av all sol som kikat fram nu ett tag.Så man blir nästan lite lessen när man vaknar och ser hur vädret är.
Vår är det vi vill ha!!!


Påskpyssel:
bild lånad av ica.se

Ska försöka sätta min barn i pysselstugan,för att kunna få lite bakning gjord.Alltid mysigt när dom hjälper till,bara dom kan hålla sams. =) Syskonkärleken är på hög nivå här hemma.


Fortsättningen på dagen...



Då har snart en dag till flygit förbi. Blivit lite gjort idag oxå. Mamma kom förbi efter jobbet och hade med sig den gravida. =) Vi tog oss en "gravid power promenad" medans mamma hade hand om sjuklingarna. Hundarna fick ta takten,så med andra ord så sprang vi mer eller mindre. =)
Får hoppas att denna promenad kan få ut den envise lille bebben.

Nu på kvällen har barnens temp legat normalt,men för att vara på den säkra sidan får barnen vara hemma i morgon oxå. Casper har under hela dagen velat åka en "dengdeng"=sväng.Så när pappsen kom tog vi oss en tur med bilen i skogen. Försökte fånga björkris när vi ändå var på g ut.Men nepp björkarna har tagits över av snöhögar.Så jag får vänta ett slag till.

Nu får det snart bli isvatten,järntablett och bingen. Morgondagen är ett annat kapitel.
Sov så gott!


Tisdagen

Tack så jätte mycket för dom värmande kommentarerna om förra inlägget. Dom onda sammandragningarna gick över vid 18 tiden och sedan kom dom inte mer under kvällen. Men för en stund sedan kom dom igen och denna var kraftigare än igår. Känns som man måste rusa på toaletten,eftersom det trycker på. Fortsätter det så här under dagen får jag ta mod till mig att ringa. Känns som man oroar sig i onödan oftast.

Annars har vi tagit sovmorron idag och gick upp vid 9. Åt lite frukost och sedan har vi pysslat lite. Bytte ut mitt blåbärsris i hallen mot tulpaner igår.Och nu har riset hamnat i köket. Jag och barnen försökte pynta det lite fint med filurer vi ritade och klistrade. Så riset får pryda köket nu ist,så länge det håller sig fint
 
 

Har bett herrn om att kika på sprejfärg.Har nämligen fått för mig att ta en promenad i skogen någon dag och fixa lite björkris. Hade tänkt att måla detta svart eller vitt och sedan ha det i hallen. Eftersom påsk är några veckor fram,känns det lite väl tidigt att sätta fjädrar och kycklingar i det.Men med lite färg kan det allt bli fint ändå. =) Finns ju annars att köpa,men känns lite mer personligt att göra det själv.=)

Haley's temp var någorlunda normal i morse. 37,5 men tyvärr brukar den ju höja sig framåt eftermiddagen. Så vi får ta dagen som den kommer och hålla tummarna på att den har försvunnit. Casper's feber kom tbx igår kväll och tempen visade 38. Typiskt att den ska dyka upp igen när man tror att den är borta.

Enligt klockan är det nu dags för att laga lite mat,så det är väl så att man får ställa sig vid spisen. Sen får det bli att vila så inte sammandragningarna startar igen.
Hoppas ni får en fin dag!

Tavlor och misslyckade kaccoke(kaka på Caspers språk)


Kameran strejkar inte längre,så det är bäst att passa på att visa hur det blev i hallen. Blåbärsriset byts snart ut till påskris med fjädrar och annat spektakel i. Blev bättre med tavlorna än vad jag trodde,trots att det inte är samma motiv på dom.

Kakorna vi bakade blev inte alls som på bilden i boken och det känns verkligen som det saknas något i receptet. Ser ut som det ska bli som en sockerkaka,(som kärleksmums fast ljusa) men i själva verket är det mer som kolakaka(hårdyta).Och riktigt söta var dom oxå,och för att det skulle bli höjd på dom fick man göra dubbelsats. Ne den kakan blir det aldrig mer. Men bjuder på en bild iaf!


Imorgon skulle det blivit jobb,men eftersom dottern nu har blivit sjuk så får vi vara hemma. Tråkigt eftersom det är min sista vecka,men så kan det gå. Har ju 2 dagar kvar att arbeta sen,så får hoppas dom blir friska tills dess.
Snart kommer herrn hem och då blir det mys och kvällsmat. Sen är det läggdags för dom små.Och jag har fått rens-sjukan och vill in i garaget för att hitta lite saker.Men snöhögen utanför tillåter inte det tyvärr. =(

Har haft väldans mycket sammandragningar som gjort ont idag. Som en hemsk mensvärk och "trycker på" som varar i någon minut och sen försvinner. Som har kommit och gått hela dagen.Igår hade jag bara på morgonen och i Lördags lika så. Men idag har det varat längre. Jag är en person som gärna drar mig för att ringa förlossning/vårdcentralen i onödan. Så därför håller jag ist ut och hoppas på att det går över. Men fortsätter det får jag väl försöka ta mod till mig och ringa. Är i vecka 31 och minns inte alls om jag hade det så här med mina förra graviditeter. Minnet börjar svika ;)

Nu ska jag se vad mina busar sysslar med.Ska se om jag kan plocka fram lite påskteckningar,en och annan krita och sedan rita lite med dom. =)
Ha en fortsatt trevlig dag!


Måndag


Igår blev det skumbad för barnens del och för våran del blev det film kväll.Kikade på Luftslottet som sprängdes. Inte lika bra som jag trodde tyvärr och har man läst boken,upptäcker man att det är massor som saknas i filmen.Men den gick i alla fall att se. =)

Måndagen startade tidigt trots ledigt.Upp och ta feber på barn,Casper hade 37,3 (ingen feber än) men Haley däremot hade 37,8. När ska dom få vara lite friska? Mamma kom vid 9 och jag begav mig för att ta prover och handla till bakning. Bakar ur: Baka i långpanna(aftonbladets bakbok) Väldans konsigt recept,får se hur detta slutar.
Promenad väder är det idag för övrigt,men eftersom barn är sjuka så får vi hoppa över detta idag.
Får ta oss en mysdag här inne ist.

Nu ska jag återgå till bakningen.



Sammanfattning

Helgerna har en tendens till att bli bloggfria,så när det får man ta igen när det finns någon minut över.
Denna helgen har vi tillbringat både i affärer och i hemmet. Igår var vi och shoppade lite mat i skövde och passade på att fixa babyskydd till bebben.Det är ju fortfarande 9 veckor kvar,men skönt att ha det gjort.
Vi hade planerat en promenad i det sköna vädret,men när vi kom hem upptäckte vi att sonen nu har blivit sjuk.
Feber,hängig,otäck hosta och en väldans snorig näsa är vad sonen dras med. Stackarn.Så vi tog oss en mys eftermiddag och kikade på filmen upp och åt godis. På kvällen kom vännerna på melodifestival kväll. När herrarna lagade mat passade vi gravida på att ta en promenad. Sen fortsatte kvällen med att lyssna på alla bidrag. Tycker ni rätt låt vann? Jag gillar den,men inte i melodifestival tillfällen.
Och äntligen har tavlorna kommit på plats. Blev snyggare än vad jag trodde det skulle bli.Och jag inser nu att jag inte ens hade behövt suga på karamellen. Dom passade allt ihop och pryder nu hallen fint. Bild får ni senare när min kamera inte strejkar.

Idag har barnen och herrn varit hemma och tagit det lugnt. Jag har varit på shopping promenad med vännen. Köpte korgar som jag nu har pyntat tvättstugan med. Sorterat allt som bara låg huller om buller,och plockat ordning där inne. Snart ska barnen få ta sig ett dopp och sedan sängen. I morgon är vi hemma både från skola och jobb.Daghemmen är stängda så jag har tagit semester. Sen har jag bara 3 jobb dagar kvar och sen är jag hemma fru. =) iaf ett år framöver och sedan är det dags igen.Skönt det,jag är ingen människa som skulle klara av att vara hemma mamma och bara vara hemma hela dagarna utan att jobba.Jag behöver ut i samhället och träffa människor och göra lite nytta för andra. Inte för att man inte gör nytta bara för att man är hemma,utan för att jag inte är en sådan människa som klarar av att vara hemma.

Nu är det dags för barnen att få sitt dopp innan bompa dags.
Hoppas ni haft en bra helg!


Ännu en liten pojke till Jorden



Ännu en liten pojke har kommit till världen. Barnens dagbarne kompisar har fått en lillebror i natt.
En glad storasyster skvallrade när mormor var och hämtade barnen. =)
Ett stort Grattis till er
Lisa!


Då var det dags igen.


Igår togs det prover efter barnmorskan och idag fick jag svar. Än en gång ligger mitt Hb(blodvärde,järnvärde) för lågt. Med Casper hade jag ett Hb på 87 och denna gång har jag nu 93. Dock tidigare denna gången än med Casper. Så nu ska jag ta mer prover och äta mer järntabletter. Kände på mig att det skulle bli så här denna gången oxå. När barnmorskan ändå lyssnade på hjärtat igår så kände hon lite på hur bebben låg.Det gjordes även för 2 veckor sedan och då låg huvudet redan neråt,och även denna gången låg den så.Magen har sjunkt ner och jag känner mig väldigt osäker på datumet 19:e Maj.Men bara för det så kommer den säkert senare.
Boxas för fullt i magen och det är en väldigt vilding där inne. =)

Idag är tröttheten väldigt nära tillhands,efter en arbetsdag. Nu är vi och besöker min Mamma och sedan ska vi åka lite cross här i skogen. Casper har fått dille på Cossen. Och ett jäkla humör till råga på allt. Imorse mosade han en hel banan genom att kassta denna i golvet,allt för att han INTE ville ta hostmedicin. Igår gapade han och skrek allt för att han inte ville ha overall på sig. Vart ska detta humör ta vägen tro?Är det trots eller gräns testning?

Ikväll blir det nog mys framför tven och försöka få upp tavlorna.Har bestämt mig för att vara lite vågad och gå på
Ensamma Mammans råd. =) Jag sätter upp båda tavlorna ihop! Tröttnar jag så är det ju inte mer än ta ner den.. =)
 Nu ska jag se vad mina busar hittar på.
Ha en fortsatt trevlig Fredag


Behålla????

Behålla eller byta?


Den till vänster vill jag behålla men den till höger är jag fortfarande lite osäker på. Passar den ihop med den vänstra för det första?
Frågan är alltså: Vad tycker ni?


Snabb uppdatering

Igår blev det inget inlägg,men idag får det bli ett. Trött som en liten gnu,efter jobb och BM besök.
Bebbens kurva snurrar på perfekt. Var även på besök hos läkaren angående klådan. Så nu har jag fått tavegyl mot denna.

Igår togs det en promenad med en hög gravid dam,efter jobbet. Trots kylan va det riktigt skönt.
Idag får vi se om det blir promenad eller tidig säng för barnen. Denna vecka tar hårt på dom små,och humöret är inte direkt på topp vid denna tiden.

Nu är det riktigt oväsen i hallen så bäst att kika efter om dom renoverar.


Natte Dags



Blev mycket gjort idag till slut. Tvättkorgen är så gott som tom,övervåningen är städad,barnen är badade och benen har fått sig en promenad.Barnen sover och nu är det snart dags för oss att ta sig ur soffan,och slänga oss i bingen. Tidig morgon väntar och lång arbetsdag. Tiden rullar fram och det är väl tur det.
Hur skulle det annars kännas om tiden stod stilla? Får se vad som händer efter jobbet i morgon,ska försöka få ut en gravid dam på promenad.Kanske kan snabba på det hela. =) BF har bara några få timmar kvar och än har det inte kommit något sms om förlossnings dags. Jag har haft turen att inte gå över,men kan tänka mig att det inte är det roligaste man kan göra direkt. Så lite hjälp på traven skadar nog inte. =)

Nu ska det borstas tänder,tas på nattsärken och krypa ner i en nybäddad säng.
Sov så gott alla där ute!


Min vän Samarin



Morgonen börjades med ett glas Samarin. Mums,eller ne inte alls. Har börjat vänja mig vid smaken på något sätt. Finns ju godare saker att dricka. Fast dessa påse är bra mycket godare än dom i ett rör.
Halsbränna är något jag inte alls gillar.Men vem gillar halsbränna?

Har tillbringat våran dag i staden.Besökte Netto och Karlssons. Köpte mig 2 st tavlor som ska få pryda våran hall. Vet dock inte om jag ångrar ett av motiven.Får suga på den karamellen ikväll. Blev även 2 ramar som jar tänkt sätta barnens teckningar i. Hittade även gardiner jag blev sugen på. Men dessa fick vänta lite.
Mycket man vill ha. =)

Hur resten av veckan blir är inte så svår att lista ut. Blir jobb och sedan hem. Perioden sitta-hemma-och-ha-tråkigt,har inkommit i min tillvaro. Ingen period jag har välkomnat. Men det finns inte så mycket att göra åt saken just nu. Bara gnäll och gnäll från min sida just nu. Men ibland så,så känns världen så stor och så ensam.Trots man har allt man kan önska sig. Knepigt att man aldrig kan bli nöjd över det man har. Har få vänner,men dom är ju mitt allt.Och man kan ju inte alltid tillbringa tiden med dom. Barnen är min trygghet och min vardag och för dom gör jag allt.Och min mamma är en stor del av min vardag. Så varför klaga egentligen. Men ibland måste man väl få kunna göra det oxå.
Det är bara att invänta en ny period och se fram emot den.

Nu väntas ännu en Samarin och sedan städning efter barn. Tvättmaskinen väntas oxå bli färdig om en snar framtid.Och den hängs ju tyvärr inte upp sig själv. Badning av barn och dammsugning på övervånging ska strax bli av. Får bli när tvätten är hängd och leksakerna är ur vägen.

Ha En Fortsatt Trevlig Tisdags Kväll.....


Storken har varit framme



Idag kom storken till familjen Augustsson/Eriksson. En liten pojke tittade ut.
På beräknat datum ville han inte längre vara kvar.
Stort Grattis till er!


En glimt av våren

Plus grader ute och snön smälter sakta men säkert bort. Snart kanske man kan glimta våren. Igår mötte jag vårtecken i korridoren på jobbet,MYROR. Har nog aldrig blivit så pass glad av att se 3 små myror gåendes emot mig. Snö har vi fått så vi tiger och nu tycker jag och alla andra människor förmodligen,att det är dags att få se lite grönt gräs,blomknoppar och "vår"fåglar!

Dagen hade vi tänkt annorlunda men den har blivit helt okej ändå.Har städat lite smått här hemma,och snart ska vi försöka få ordning på livet och bege oss på en promenad. Sonen vilar sött,han har tydligen blivit halvstor och ska nu bara vila hos dagmamman.Men idag gick det inte alls utan vilning och snart är det dags att han vaknar. Damen har fastnat i trotsåldern och har rivit ut så gott som allt här hemma. Alltid trevligt med lite trots. =)

Har kikat lite smått på bebis prylar på nätet.Har snart X antal bebbar att köpa presenter till.Tror mig glimta ett babyboom år. Herre jösses vad många det är som ska få bebis. Räcker med att sticka ut en fot i samället så ser man allt en mage här och där. Närmaste vännen har BF i morgon och barnens dagmamme kompisar skulle få syskon enligt BF idag. Än har det nog inte tittat ut någon bebbe. Men timmarna på detta dygn är ju inte över än. =) Har hittat ett Text smycke jag skulle vilja ge bort till en vän. Fastnade så för det.


Bild lånad av tradera

Finns så mycket ur söta bebiskläder.Men ur dåligt med neutrala färger. Antingen är det knall rosa eller så är det blått. Grönt,gult och kanske rött,tycker jag kan vara till både och. Men rosa är lite väl tjejigt för en kille att ha på sig. Så för att kunna köpa något är det allt bäst att vänta för att se vad det blir för något.

Nu vaknade sonen så nu ska vi göra oss i ordning och sedan ta promenix.
Ha en fortsatt bra dag!


Dag 208 av 280

Har tagit paus från vecko räkningen,men kände att det kanske kunde vara dags nu när jag går in i vecka 30 (29+4). Det är alltså 10 veckor kvar till det beräknade datumet. Men när man har vänner som är just nu på deras beräknade datum så känns mitt datum väldigt långt bort. Bara för att Casper och Haley kom tidigare,behöver ju inte det innebära att denna lilla krabat tänker komma ut tidigare. Men man kan ju alltid hoppas på det iaf. =)

Fostrets utveckling - gravid vecka 30 (29+4)



Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.

Bebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters medicinska rådgivare

Egna anteckningar. Är nu på dag 72,tiden rullar på och snart är det dags för mig att ta havandeledigt från jobbet.
Den 18 Mars gör jag min sista dag,sen blir det till att ta det lugnt och förbereda sig. Kliningen har lugnat ner sig och provet visade inget ovanligt. Låg precis normalt. Halsbrännan har tagit ny fart och nu brinner det för fullt. Foglossningen kommer och går,vissa dagar bättre än andra. Jobbigt att andas är det vill jag lova och mina 10 trappsteg känns som 100.Funderar starkt på att skaffa bäddsoffa. =) Känner mig så där lagom pysslig och vill bara greja här hemma. Minns att jag var sådan med dottern vissa dagar. Ena dagen kunde jag få för mig att rensa ur hela garderoben och andra dagen låg jag bara på soffan. Så är det precis just nu oxå. Precis som det ska vara. =) Har tyvärr inte tagit någon bild på magen i denna vecka. Men när kameran kommit till rätta ska jag ta mig en bild.


Sista jobb helgen......



Passar på att skriva lite onödigt när jag är hemma på timmar. Barnen är med Mormor och morfar på äventyr och herrn är på vift. Så jag och Wilma har lite egen tid innan det är dags till allvaret igen. Sen har jag 2 "ledig" dagar framför mig. Ska försöka baka och pyssla lite. Igår jobbades det till 4 och sedan kom mina föräldrar på myskväll. Åt onyttigt och kikade på tv.Blev dock en väldigt tidig kväll. Trött som en lite utter har jag blivit. Är i vecka 30 och allt känns så tungt.Hela kroppen är gjord av sten känns det som. Får pusta ut halvvägs i trappan som består av 10 steg. Phu,vad jag önskar jag hade sovrum nere,eller en hiss. Men det är ju "snart" över.

Ska kika igenom lite bloggar som jag inte hunnit med under helgen och sedan blir det till att njuta framför tven.
Hoppas ni haft en bra helg!


En klump som flyttat in....

En klump i magen har kommit för att stanna känns det som. Vet inte vad klumpen beror på eller varför den flyttat in. Någon slags oro som bor i mig och har bott där i några dagar. En oro som jag inte kan sätta fingret på och som jag hellst skulle vilja slippa. Blir galen av att inte veta vad den beror på. Känns som att något kommer hända. Men vad?Det är den största frågan. Känns som jag inbillar mig om vad som skulle vara faktan till oron,känns som man letar orsaker. Kan det ha med bebben att göra?Eller med jobbet? Eller med vad? Förhoppningsvis hör det till graviditeten och att det som småningom försvinner sin väg lika fort som den kom.

Igår tillbringade vi dagen ytterst lite hemma. Känns skönt att komma ut och slippa sitta här jämt. Först besökte vi öppnaförskolan för första gången. Barnen älskade det,och Haley ville dit igen så fort vi gick ut genom dörren.
Casper ville knappt åka hem ens. Vi stannade tills det var dags för mat.Och sedan for vi iväg till en vän för att hjälpa till med ved. Provade även på att baka solskensbullar. Riktgit mumsiga blev dom.Så om bebis inte tittat ut i nästa vecka,(vännens bebis) så blir det till att baka Jordgubbsbullar. Recepten finns i
aftonbladets bok Bullar.


Idag är det -8 grader och strålande solsken. Klockan 14 går jag på dagens arbete,hela helgen kommer bestå av just detta. Känns mindre kul,men det är ju som sagt min sista jobb helg. Den 19 Mars går jag hem från mitt jobb.
Då blir "allt nytt".Sovmorgonar och promenader,som inte har hört till vanligeheten förut... Det ska nog bli bra,och till en början skönt.Passa på att njuta lite,och göra det som man kanske inte kan göra med ett nyfött barn(om nu allt går som det ska).

Ska börja att laga lite mat och sedan packa väskor och klä på oss.Barnen myser just nu framför Byggare Bob,och hunden tar sig sin dagliga vila. Härligt. =)

Ha en underbar helg

Onsdags Babblande

Då har man jobbat ett halvt arbetspass.Fick sluta tidigare eftersom jag och Casper skulle besöka doktorn.Och i morgon är jag ledig innan mastiga jobb helgen. Så när vi hade varit hos doktorn åkte jag och sonen för att handla och passade då på att köpa med filmen Luftslottet som sprängdes. Så ikväll när barnen krypit till kojs blir det film mys. Känner verkligen att kroppen inte orkar med att jobba längre. Det är väl för fogarna och för att bebben börjar bli tung att bära på. Så lite mys är kroppen värd. =)



För några inlägg sen skrev jag om en internet sida vid namn tussilago. Kunde inte motstå att beställa därifrån och idag fick jag äntligen paketet. Lägger upp bild vid ett senare tillfälle. ¨
Har nog inget mer onödigt att skriva om för tillfället. Känns som mina inlägg bara innehåller babbel.
Men det får ni stå ut med ett tag framöver.Hoppas ni stannar kvar och läser ändå.
Ha en fortsatt trevlig dag!


Tack älskade Mamma



Min söta rara Mamma hade med sig överraskning till mig och barnen när hon kom på besök. Filmen upp som jag bara har hört massa bra om,tårta och Sofis mode. Så gissa om vi myst. Filmen har vi dock inte hunnit se än. Den ska ses i morgonkväll. Tårtan är redan uppäten och Sofis mode har jag redan skummat igenom,bättre läsning blir det sen innan binge dags. Tack snälla Mamma för all uppmuntring. =)


Ny dag och nya tag



Idag känns livet och kroppen lite bättre. Så i morgon blir det jobb igen. Har ju inte så många veckor kvar att jobba nu. Denna helgen är den sista jobb helgen jag gör på över 1 år.Känns skönt men samtidigt väldigt tomt. Jobbet är mitt liv och min vardag. Det är där jag har mina vänner och goa brukare. Men jobbet är ju inte långt hemifrån och jag kan besöka det precis när som hellst. Det är ju en liten tröst iaf. Och är det någon som saknar mig så är det ju bara att dyka upp på min trapp. =) Men som sagt kommer det bli väldigt tomt och inte så mycket att göra på dagarna,när barnen är hos dagmamman och bebben i magen. Sen blir det ju full rulle här hemma. =)

Går dagen tillbringades för det mesta i soffan.Tog mig upp och kunde hämta barnen. Fick till och med tummen ur och tvätta en tvätt,skära falukrov och ta mig ett skumbad. Men idag känns det bättre och jag har kunnat dammsuga,tvätta mer tvätt och vika tvätt. Om en stund blir det att hämta barnen hos dagmamman och sedan hem igen. Min Mamma kommer på fin besök och sedan blir det ett dopp i badkaret för dom små och lite mys i soffan framför bompa. Blir tidig kväll eftersom det är jobb,dagmamma och sjukhus i morgon. Full rulle i familjelivet. =)

Annars i veckan blir det jobb som sagt och kanske en och annan tripp till vännen.Har planerat att försöka baka lite gott oxå.Jag är ingen människa som är frälst i matlagning. Här hemma är det inte jag som lagar maten när vi båda är hemma. Utan det gör herrn.Jag är mer för bakning och godsaker. =) Så när tiden finns och barnen vill så bakar vi lite gott.

Ska försöka få i mig lite mat och sedan bege mig för att hämta barnen.
Vad gör ni en dag som denna då?


Ny Månad och dålig start....

Jag lever,men bloggen har inte direkt fått den uppmärksamhet den brukar. Har ingen bättre ursäkt än att jag inte orkat bry mig om den.

Idag är det en ny vecka och en ny Månad. Början på denna månad och vecka startar med att bli sjuk. Har inte känt nåt i helgen,men i morse så fort jag vaknade kände jag att det var något som inte stämde. Lyckades ändå ta mig till dagmamman och jobbet. När jag kom till jobbet fick jag dock vända i dörren. Vinterkräksjukan trodde jag,men än så länge har symtomen bara funnits men inte brytit ut. Så hade det varit "orginalet" hade jag förmodligen bott på toan nu. Får hålla tummarna att det "bara" håller sig till detta. Även om illamående och yrsel inte är det roligaste att ha.

I helgen har jag varit ledig så vi tog oss en tripp till IKEA.Blev lite smått och gott inhandlat. Bland annat lite små grejer till dotterns rum. Försöker få någorlunda ordning där inne. Har doch lite tv problem,men annars börjar det ta sig.
Hallen fick sig lite hyllor och små prylar så nu är den så gott som den ska vara.

 


Ska alldeles strax försöka ta mig ur soffan och bege mig iväg för att hämta barnen. Sen blir det till att krypa ner i soffan igen och mysa med barnen. Usch för att vara sjuk....

Ha en fortsatt bra dag


RSS 2.0