Dag 166 av 280

Fostrets utveckling - gravid vecka 24 (23+4)


Bilden och texten är lånad av babycenter

Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Hjärnan växer snabbt och bebisen börjar fylla utrymmet i livmodern. Den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Även om chanserna att bebisen skulle klara sig med rätt vård om den föddes nu är goda, så skulle de flesta läkare och barnmorskor göra sitt bästa för att förhindra en förlossning i det här stadiet så att bebisen får fortsätta utvecklas på ”vanligt” sätt.

Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade
strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där. Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).

Det är fortfarande viktigt att äta bra – titta på våra kostråd för
graviditetsvecka 25-28.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.


Egna anteckningar: vecka 22
Ja du min lille vän...Jag hoppas du har det bra där inne. 114 dagar kvar till beräknad förlossning.

Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters
medicinska rådgivare


Kommentarer
Postat av: Therése

Vilken fin mage du har!

Själv var jag stor som en elefant hihihi!!

KRAMEN!!

2010-01-25 @ 18:18:12
URL: http://idafiliphugo.blogg.se/
Postat av: Motorcykeltjejen

Ååå, vilken söt mage du har!! =)

2010-01-26 @ 12:13:06
URL: http://nakenhunden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0