En mamma vet vad som behövs...



Fick en glad överraskning när min lilla Mamma kom och hälsade på idag.Hon hade köpt dom där efterlängtade uggsen. Jag har varit såå sugen på att skaffa mig ett par nu i vinter. Och speciellt nu när jag har något ivägen som gör det svårare att ta på sig skorna. Hon hade sett mig kämpa för att få på och av mig skorna igår,så när hon hittade dessa kunde hon inte låta bli. :) Tack snälla söta rara älskade Mamma!!!

Igår blev det allt lite shoppat med vännen. Hittade ett par mammabyxor som jag ska bo i under graviditeten ,en blå mamma tröja fick också hänga med hem. Finns inte så mycket "mamma affärer" här i närheten. Men H&M har i alla fall några plagg att erbjuda. Fynda även 3 små ljuslycktor och stenar från Hem Och Hobby. Mer än så hittade jag inte.

I helgen kommer det inte hända så mycket mer än att jag kommer bo på mitt jobb. En del av mig ser faktiskt fram emot havande ledigt. Slippa gå upp i ottan,slippa jobba när alla andra är lediga och slippa alla dessa jobb helger. Men den andra delen kommer sakna arbetskamraterna och dom underbara människorna jag jobbar "åt/hos". Fast ibland behöver man ha lång ledigt för att få uppskatta och sakna det man har igen. Så är det ju med allt här i livet. Eller...håller ni inte med? 

Nu ska det mysas med godis och frukt framför let's dance!
Ha en trevlig helg alla!!!


Vad sjutton???



Oj vad snopen jag blev när jag loggade in mig här på min blogg. Hur skjutton ser det ut,ja ja det är bara att hänga med i svängarna och vänja sig vid det nya utseendet.

Idag har jag varit på besök hos BM. Gick fint, ligger något under kurvan,men annars såg det helt okej ut. Hjärtljudet var på 139. Mitt blodtryck är som vanligt lågt,men det är ju bättre det än för högt.
Järnet håller tyvärr på att sjunka rejält.Så nu gäller det att käka piller. Nästa vecka ska jag till Läkare angående mitt kliande. Blir skogstokig av allt kliande. Dom ska kolla levervärdena så får vi hoppas att det inte är därför det kliar som attan.
Barnen fick vara hos en vän undertiden. Kunde ju tyvärr inte lämna dom hos dagmamman. Samma gäller i morgon så jag får stanna hemma med dom små en dag till. Men i helgen blir det jobb.

Om en stund kommer min mamma som ska vara barnvakt,medans jag och Jessica är och kikar i stora staden.
Var ett tag sen man kunde shoppa lite smått och gott. =) Ska passa på att kika på presenter till barnen. Deras födelsedagar dyker ju strax upp. Lika bra att spana. 

Ja det var allt för mig för denna stund. Hoppas ni har en bra dag!
 


Då var det dags igen



Då sitter man här igen.Har ett halvt öga på datorn och det andra ögat spanar in robinson. Har inte direkt följt det som en hök,men nu när det närmar sig slutet så är det lite spännande att kika.
Nu börjar I
en annan del av köping. Riktigt mysigt program.. :)

I morgon är det dags för BM besök,ska bli kul att få lyssna på bebbens hjärta igen. Har fortfarande kvar oron.En oro jag inte alls gillar. Så att lyssna på hjärtat dämpar nog oron lite. Hoppas det iaf.

Nu ska det kikas vidare på tven. Ha en fortsatt trevlig kväll!


Gravid Mode

Nu när jag växer så minskar tyvärr garderoben. Har minimalt med kläder som jag kan använda.
Finns massor med mysiga Mammakläder,men alldeles för dyra för min smak.

 

                                  

När jag ändå kikade på mamma kläder hittade jag självklart lite annat smått och gott. =)

 

Body från Miami Ink och filt från Lundmyr...
Allt detta hittade jag på Lillamirakel.se....
Det jag allra mest behöver är byxor. Går just nu i bara leggins,det enda jag får på mig. :(
Får ta mig en shoppingtur någon dag när plånboken tillåter.


Misslyckade kakor och hyss....

Idag fick vi stanna hemma från jobb och dagmamma.Casper's kropp hade bestämt sig för att få ögoninflammation igår eftermiddag. Eftersom det är smittsamt som attan var det bara att vara hemma.
Så idag har det blivit mys framför tven,misslyckad bakning och en del hyss från lille herrn.

Kakorna vi gav oss in på att göra är dumlegrottor. Verkade inte alls svåra att göra,men någonstans i bakningen gick det fel. Går fortfarande att äta,men ser inte så smaskiga ut dock. =)

Dumlegrottor




Är någon sugen på receptet är det bara att be om det. =)

Har kommit in i en bakperiod. Sugen hela tiden på att baka,är tyvärr inte lika sugen på att äta det jag bakat.
Jag och Haley fick rycket igår oxå att baka.Så det blev kladdkakemuffins. Riktigt goda små lyxmuffins.

Kladdkakemuffins

Man kan ha lite grädde och valfria bär uppe på,men hade inte detta hemma.Så det fick bli nakna muffins. Lika goda för det.
Casper är inte lika sugen på att baka inte. Han är mest sugen på att göra hyss. =) Idag har jag fått ny fruktskål i form av Haley's gummitstövel. Riktigt fint.Han har även fixat så tvättmaskinen öste ur sig vatten i tvättstugan,och rivit ut all reklam vi äger. Nu ligger min ögon son och vilar. Får hoppas att han inte är så gleggig i ögonen när han vilat klart. Stackarn.


Dag 166 av 280

Fostrets utveckling - gravid vecka 24 (23+4)


Bilden och texten är lånad av babycenter

Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Hjärnan växer snabbt och bebisen börjar fylla utrymmet i livmodern. Den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Även om chanserna att bebisen skulle klara sig med rätt vård om den föddes nu är goda, så skulle de flesta läkare och barnmorskor göra sitt bästa för att förhindra en förlossning i det här stadiet så att bebisen får fortsätta utvecklas på ”vanligt” sätt.

Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade
strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där. Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).

Det är fortfarande viktigt att äta bra – titta på våra kostråd för
graviditetsvecka 25-28.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.


Egna anteckningar: vecka 22
Ja du min lille vän...Jag hoppas du har det bra där inne. 114 dagar kvar till beräknad förlossning.

Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters
medicinska rådgivare


Soliga dag!



Har haft bloggpaus i helgen som ni kanske har märkt. Jobbar hela veckan + helgen och därför är det bara skönt att få vara. I helgen har vi åkt cross,pulka och badat. Var på det nya äventyrsbadet som öppnat i närheten av min "by"... Riktigt kul att bara umgås med barnen och vänner. Blir tyvärr inte allt för ofta längre.

Idag har det jobbats från 7-12 och strax ska barnen hämtas. Sedan blir det väl till att mysa och försöka städa.
Är inte så mycket mer inplanerat. Kan tänkas bli en liten ute tur medans solen är framme.

Ha det så gött!!!


En glimt in i badrum 1

Här hemma grejas det för fullt i badrummet på markplan. Vi har ju  planerat att inhandla en duschkabin när ekonomin tillåter. Men som födelsedagspresent fick herrn detta av sina föräldrar.
Så nu sitter den uppe och här hemma luktar det silikon. =)
Det är inte riktigt klart så resultatet har jag inte en aning om än. Men så skönt att slippa ha en stor pool inne i badrummet,efter en dusch.

 

 


Väggord

Är det något jag fastnat för att ha på väggar och dörrar,så är det väggord.
Är helt frälst i dessa "små" ord. Men fantasin tryter och jag har ingen inspiration kvar. Kommer inte på ett enda ställe i mitt hem som jag skulle kunna ha väggord.



 
Dessa är från tradera kommer absolut att lägga nåra bud på dessa godingar. =) Platsen dom ska sitta på får jag hitta senare.


Vart tog tuppen vägen?

Idag var vi inte direkt uppe med tuppen. Gick upp vid halv 10. Men skönt att få sova lite längre när man annars får gå upp kl 5 på morgorna. Idag är det min första lediga dagen utav mina 2 dagars ledigt. Skönt att vara ledig från allt stoj på jobbet just nu. Här hemma har vi inte direkt planerat något,finns inte så många att göra saker med då alla jobbar vid denna tiden. Men en sak ska vi göra och det är att städa lite här hemma. Herrn i huset fyller år idag och då ska huset skina och lukta grönsåpa. =) Ska inte fira förän i helgen,men vi ska allt ha lite hemma mys och försöka få ihop något gott att smaska på. Någon som har något tips på något riktigt smarrigt och över det vanliga?  

Det är ju tid för tulpaner så här års och jag älskar verkligen dessa blommor. Men igår när jag och dottern var och handlade fick vi rosor med oss hem. Inte konstigt då herrn fyller,men även dessa blommor är en av mina favoriter. Känns så fräscht med lite färska blommor här hemma. Blommor gör en pigg och glad inombords.



Nu ska vi sätta fart och laga lite mat.
Kram på er



Klädproblem och äventyr....

Nu har dom små kommit hem och nu väntar vi på att klockan ska gå en aning fortare. Hemma hos mina föräldrar väntar barnens "nya fynd" en fyrhjuling. Så idag blir det till att åka lite i föräldrarnas trädgård när dom har kommit hem från jobb. Crossen har varit det stora samtalsämnet hela kvällen igår och morgonen idag. Tror till och med att damen nämnt detta för dagmamman under vistelsen där. =)

Appropå att byta samtalsämne så... Är det någon mer än jag som har haft/har klädproblem under graviditeten?
Jag har jätte svårt att hitta byxor som passar min kropp. Och dessutom så är mammabyxor inte särskillt billiga. Tyvärr är jag kräsen och vill inte gärna slänga ut massa pengar på byxor som jag bara kan ha i några ynka månader. Investerade i 2 par när jag väntade Haley och Casper. Men denna gången är magen bra mycket större. Och jag får knappt plats. Men benen drunknar och jag krymper me x antal cm i längden(som om jag inte redan är tillräckligt kort). Idag har jag klämt in mig i ett par snickarbyxor från Casper's tid i magen. Åh hjälp,är jag verkligen så stor som ett sjölejon?Kan knappt andas känns det som,och bebben verkar protestera genom en väldans många sparkar.


Ursäkta den gräsliga bilden och handavtrycken på spegeln. Óch upptäckte precis att det ser lite underligt ut där bak. Vill bara påpeka att det är inget annat än en apotekspåse som glimtar fram.
Ja så vackert är jag klädd.Ingen vidare outfit bild. =) Tur jag inte gör detta allt för ofta.

Nu ska vi packa ihop oss och bege oss iväg till skogen. Får hoppas att blåsten håller sig gömd under vistelsen där.
Kram på er


Dag 159 av 280

Fostrets utveckling - gravid vecka 23 (22+4)


Bilden och texten är lånad från babycenter


Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik – av någon anledning särskilt Vivaldi. Pröva att spela Quattro Staggione och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

Din bebis
hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför. Den sväljer fostervatten, men kommer förmodligen inte att bajsa förrän den är född.

Om bebisen föddes nu så skulle den ha en liten chans att klara sig (ca 16%), förutsatt att den får rätt vård. I detta stadium spelar varje dag i livmodern roll. Om bebisen föds nästa vecka, vid 24 veckor, skulle överlevnadschansen öka till 44%

Du kanske börjar känna dig
klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel? Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Egna anteckningar: Jag har nu 121 dagar kvar till beräknat datum som är 19 Maj. Som jag för övrigt inte tror stämmer. Är stor som ett sjölejon och känner mig verkligen KLUMPIG. Halsbränna vill jag lova att jag har.Stackars bebis,h*n lär ju komma ut som en hårig pälsboll. Illamående är fortfarfarande kvar till och från. Inget vidare alls,men så är det ju när man inte längre är en utan två.Som för övrigt känns underbart. =)

Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters
medicinska rådgivare


I brist på annat

Har inte blivit så mycket bloggande i helgen.Har haft den där roliga jobb helgen framför mig.Men i morgon är den slut. Tänkte jag skulle tagit mig tid för bloggning senare eller i morgon efter jobbet. Men fick 5min över. =)
Kikade in på tradera och hittade en underlig pryl. Var bara tvungen att spara bilden och visa er. (jag är en underlig knöl jag vet) =) Eller så hade jag inget bättre för mig.



Kan ni gissa vad detta är för en pryl?

Nu blev det en liten bloggning iaf. Men det bjuder vi på. ;)
Kram på er


Nu har den åkt ut....


Nu har julen åkt ut och allt är som vanligt här i kojan. Vardagsgardinerna är uppe igen och lamporna lyser fint i fönstrena. Snön är fortfarande kvar,men allt känns ändå bra. Snart är det vår igen och värmen börjar så smått komma tillbaka. Snart är det Maj och nya upptåg. Ny familjemedlem om allt går som det ska,och sommar äventyr ska planeras. Känns riktigt bra i hjärtat.



Idag tog vi oss en sovmorgon.Efter frukosten gav vi oss ut i snön och tog oss en pulkatur. Skulle tagit oss en bak-dag men upptäckte att äggen var slut. Undra vart dom tog vägen. =) Min mamma kommer med nya efter sitt jobb och då blir det till att baka. Ska på fika hos Jessica i morgon och tänkte ta med nybakat. Får se om det blir så eller ej. Ska även försöka få lite mer ordning här hemma. Har fått upp lite mer grejer,men finns mycket mer av den varan kvar i garaget. Vad mycket skit man samlar på sig under åren. Vart ska man göra av allt?

Nu är det snart dags för en dusch så man luktar nyponros när herrn kommer hem. =)
Kram på er


Nu ska den ut.



Ja nu är det dags för detta barrträd att bli avklädd och ut dit den kom ifrån.
 
Dina grenar hänger på sned och "diamanterna" du fått glider nu mer och mer.
Dina barr,dom har du tappat dom ligger nu på golvet och slappar.
Ja du oönskade barrträd nu är din tid över. Tack för denna tid och ses åter vid nästa årstid.


Vecka 22,dag 152 av 280

 Tiden går undan och nu är jag inne i vecka 22 (21+4). Jag har 128 dagar kvar till beräknad förlossning.Det däremot låter som en evighet.Men tiden rullar sakta men säkert på. Tur det.

Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt

Redan nu finns tandanlag i käkarna och det dröjer inte så länge innan bebisen är född och så småningom får sina
första tänder.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade)
flytningar.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.


Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters
medicinska rådgivare

Mina egna tankar: Har fått jobbiga tankar och känslor i kroppen. Minns att jag hade det under mina 2 första graviditeter. Men tyvärr spelar det ingen roll,för det är minst lika jobbigt nu som då. Känner bebben sparka massor och hellst vill h*n gärna jäklas med att sparka på blåsan. Så en bärbar potta är som sagt inte fel. Tröttheten hänger i än.Trodde det kunde bero på lågt hb,då jag hade det med min son. Men sist det kollades hade jag 128.Med sonen hade jag som lägst 87. Fick injektioner och hoppas verkligen på att få slippa detta denna gång. Enligt kinesiskakalendern blir det en flicka. Ska bli spännande och se om det verkligen stämmer. Stämmde när jag väntade min dotter och min son.

En glimt in i sonens rum

Det rum som är mest färdig här hemma är nog sonens rum. Enda som saknas är hyllor och sänglampa. Och den nya sängen som är på ingång. Har valt att ha svart,men livar upp det med färgdetaljer.Sängen kommer bytas ut till en bil-säng som är i blått och rött. Han älskar det och jag är nog minst lika nöjd.Trodde att fonden skulle bli för mycket,men när den väl var uppe och omgiven av möbler,blev den verkligen perfekt "barn"tapet.


 

Ände på denna första vecka på det nya året.

Då var det snart slut på denna vecka. Och här i våran håla är det 10 minus och inte en glimt av någon sol.
Barnen har kommit till rätta och nu myser vi framför pippi på dom sju haven,hemma hos mina föräldrar.
Ska hem om en stund och ta en liten bak-kväll.Köpte boken : baka med barn som man fick med i aftonbladet häromdagen.Massor med smasken fanns det att göra.

Igår blev det ingen bio,men återfann dvd:en och hyrde flickan som lekte med elden.
Gillar skarpt denna film och den första.Dock inget vidare film att se om man är själv eller mörk rädd. Speciellt inte om tven får spatt och skaffar sig ett eget liv direkt efter denna otäcking. När någonting höjer ljudet själv,och som hoppar igång trots man tryckt på av knappen och gått där ifrån,en mörk vinter kväll. Ja då är det självklart man nästan gör i byxan (ursäkta mitt språk). Men nu verkar den vara sitt rätta jag igen. Får hoppas att "spökena" inte dyker upp mer.

Morgon dagen erbjuder jobb,dagmamma och vanlig vardagssysslor. Händer inte så värst mycket spännande i detta livet just nu.Men vad gör det när man har 2 underbara barn att spender tiden med. =)
Nu ska jag avsluta mitt ivriga babblande och försöka surpla upp mitt kaffe.

Kram på er!!!


Lördag

Trots mitt inlägg igår kommer jag fortsätta att blogga när energin och inspirationen dyker upp. Får se hur framtiden ser ut för denna blogg. Men än så länge blir ni inte av med mig.

Idag ska barnen sova hos mormor och morfar. Och vi ska ha myskväll. Antingen blir det bio eller så blir det till att leta fram dvd:en i garaget och hyra en film. Ska försöka passa på att leta igenom garaget efter saker som jag vill ha upp. Lite lättare när man inte har "småttingarna" som gärna vill hjälpa till. =)
Skulle hellst av allt vilja prioritera att få ut julen. Känns som att det var dags för länge sen (typ innan julen ens började) men det är ju inte förän i nästa vecka man ska kasta ut skiten. Juletider är inget för mig. Hade jag inte haft barnen så hade jag slutat firat jul för några år sedan. Bara överskattat och en massa stress.

Nu ska det fikas och sedan blir det till att åka och handla mys.
Ha en fortsatt trevlig Lördag!


Vad är det jag vill?




Lustigt med bloggandet.Ena stunden har man all energi och fantasi till att äga en blogg,andra stunden står allt still och energin man hade är alldeles försvunnen. Första bloggen jag startade handlade om familje livet,sen blev den en ensamstående blogg.Sen raderade vi allt med den att göra och startade en ny (denna). Först var det meningen att den skulle innehålla inredning och handla om förvandlingen av vårt nya "hus". Sen blev det en mamma-blogg och nu allt i allo-blogg,och handlar för det mesta om graviditeten.Och det är ju inte värst ofta jag ens skriver. Får massor med skrivar idéer,men så fort jag sätter mig framför bloggen försvinner allt. Känner bara att jag inte vet vad jag vill. Ska jag fortsätta eller låta den få en paus och hitta inspirationen jag en gång hade? Samtidigt känns det som att det är svårt att hålla sig ifrån en del av "bloggvärlden"
Vad är det jag egentligen vill med denna blogg?
Det är det största frågetecknet jag har över huvudet just nu.


En glimt in i hallen

Det går sakta men säkert framåt med möbleringen i våran nya lya. Mycket som fortfarande saknas,men allt har ju sin lilla tid.
I Lördags var jag och tjejerna på äventyr på
IKEA.För min del blev det grejer till hallen här nere. Och som vanligt så följer ju en del annat smått och gott med hem. Konstigt hur det kan bli så. =)

 



Nu är det bara resterande delen av hallen kvar. Hyllor ska upp och barnens lilla hörna ska göras i ordning. Önskar man kunde få ordning så fort man flyttat in,men tyvärr så funkar ju inte verkligheten så.
Det va allt från våran lilla hall så länge...


145 dagar av 280 (51,8 %)




Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.
”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. Generellt är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som
illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig lättare besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.
Tagit ur
babycenter.com

Egna anteckningar: Illamåendet har äntligen tagit slut.Finns lite tendenser då och då,men behöver inte bo på toan längre. Magen blir bara större och större och snart tippar jag banne mig över. Men någonstans där inne så känns det fortfarande inte som det riktigt är sant. Men den känslan kommer nog inte förän bebben är född. Det där med halsbränna och surauppstötningar stämmer fin fint. I tid och otid kommer detta fenomen fram. Men jag har ju bara 135 dagar kvar nu. =)  (Är idag i vecka 20+4 alltså vecka 21)


Vecka 21


RSS 2.0